ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Κορωνοϊός: 8 νέα κρούσματα, κανένας νέος θάνατος

Ξεκίνησαν σήμερα οι δειγματοληπτικοί έλεγχος και αιμοληψία πραγματοποιήθηκε από τις ΚΟΜΥ στο Παράρτημα ΑΜΕΑ Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα στο προσωπικό της δομής.


Επιπλέον 8 νέα κρούσματα λοίμωξης από κορωνοϊό, ανακοινώθηκαν την Τετάρτη από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).


Με τις νέες λοιμώξεις, παρατηρούνται μικρές αλλαγές στην πορεία της επιδημίας στην Ελλάδα, ενώ η κατάσταση διαμορφώνεται συνοπτικά ως εξής:
  • 8 νέα κρούσματα (16 χθες).
  • 3.310 συνολικά κρούσματα (3.302 χθες).
  • Κανένας νέος θάνατος (κανένας και χθες).
  • 190 άτομα έχουν χάσει συνολικά τη ζωή τους (190 και χθες).
  • 8 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι (8 και χθες).
  • 118 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από ΜΕΘ (118 και χθες).
  • Έχουν διενεργηθεί 295.639 τεστ για κορωνοϊό (291.187 χθες).

Τα 3 είναι από τη Ροδόπη, 1 από την Αττική, 1 από την Αλεξανδρούπολη, 1 από τη Μεσσηνία και 2 εισαγόμενα (Βουλγαρία, Αλβανία).

Στη σημερινή ανακοίνωση επισημαίνονται αναλυτικά τα παρακάτω:

"Σήμερα, ανακοινώνουμε 8 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.310, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες.

730 (22,1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.848 (55,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 61 ετών. 1 (12,5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 190 θανάτους συνολικά στη χώρα. 60 (31,6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία 70 ετών και άνω".

Δειγματοληπτικοί

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, ο ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, ξεκίνησε σήμερα δειγματοληπτικούς ελέγχους για την ανίχνευση αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2 στο αίμα, με στόχο την αποτύπωση του ποσοστού ανοσίας του πληθυσμού.

Στο πλαίσιο της πρώτης δράσης, η αιμοληψία πραγματοποιήθηκε από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) στο Παράρτημα ΑΜΕΑ Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα στο προσωπικό της δομής (φωτογραφία).

Σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό, η ανίχνευση αντισωμάτων μέσω δειγματοληψιών θα συνεχιστεί με σκοπό την παρακολούθηση της εξέλιξης της πανδημίας και την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Πηγή : iatronet