ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΟΣΦΕ: Εκ νέου προειδοποίηση για πιθανή ανεπάρκεια αντιγριπικών εμβολίων περίοδου 2020-2021

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για άλλη μια φορά η Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος όσον αφορά την πιθανή ανεπάρκεια αντιγριπικών εμβολίων για την περίοδο 2020-2021.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε παλιότερη ανάρτησή μας, η ΟΣΦΕ είχε θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα υπόψιν του Πρωθυπουργού, ενώ πλέον απευθύνεται και προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε την επιστολή παρακάτω:


Ημερομηνία: 02/06/2020
Αρ. Πρωτ. : 6164
Από: Ο.Σ.Φ.Ε. 
Προς:  ΣΥΡΙΖΑ, Κιν.ΑΛΛΑΓΗΣ, ΚΚΕ, Ελ.ΛΥΣΗ, ΜΕΡΑ25
Κοινοποίηση: Πρ. Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό



Θέμα: Αντιγριπικός Εμβολιασμός

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Εν όψει της απευκταίας αλλά πιθανής επικείμενης αύξησης του ρυθμού μετάδοσης του κορονοϊού στον πληθυσμό, ιδιαίτερα κατά το φθινόπωρο, η αντιμετώπιση της νοσηρότητας της εποχικής γρίπης είναι υψίστης σημασίας. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να επισημάνουμε ότι η εμβολιαστική κάλυψη έναντι της εποχικής γρίπης των ομάδων υψηλού κινδύνου του πληθυσμού, και όσων ανήκουν σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες δεν μπορεί να θεωρείται ούτε εξασφαλισμένη ούτε επαρκής.

Η προμήθεια των εν λόγω εμβολίων για την περίοδο 2020-2021 προκειμένου να θεωρείται επαρκής προϋποθέτει σημαντικά μεγαλύτερους αριθμούς σε σχέση με το παρελθόν. Όμως εξαιτίας της αυξημένης παγκόσμιας ζήτησής τους, απαιτείται ιδιαίτερη μέριμνα τόσο στην εξασφάλιση επαρκών ποσοτήτων όσο και στην προώθηση της ανοσοποίησης, προκειμένου να αποφύγουμε το συνδυασμό της νοσηρότητας και των επιπλοκών της εποχικής γρίπης με τα προβλήματα της επιδημίας του κορονοϊού.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αισθανόμαστε υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε εκ του σύνεγγυς ώστε να συνεισφέρουμε στο θεσμικό σας έργο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι έχουμε αποστείλει επιστολές για το συγκεκριμένο ζήτημα τόσο στον Πρωθυπουργό όσο και στους αρμόδιους πολιτειακούς φορείς χωρίς μέχρι στιγμής κάποια ανταπόκριση.

Είμαστε στη διάθεσή σας οποιαδήποτε χρονική στιγμή εσείς επιλέξετε.

Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ. της Ο.Σ.Φ.Ε.

Πρόεδρος Δ.Σ.
Μπελώνης Σταύρος

Γραμματέας Δ.Σ.
Μαρίνος Ελευθέριος