ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Κορωνοϊός: 20 νέα κρούσματα, 1 ακόμη θάνατος

Τα 9 είναι εισαγόμενα από πτήσεις, 4 από την Ξάνθη, 2 από την Αττική, 2 από την Καστοριά, 1 από την Κοζάνη, 1 από τη Σύρο και 1 από τη Λάρισα.


Σε ανακοίνωση 20 νέων κρουσμάτων λοίμωξης με κορωνοϊό και 1 ακόμη θανάτου από CoViD-19, προέβησαν την Τρίτη οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).


Τα νέα κρούσματα έχουν επίπτωση στην πορεία της επιδημίας στην Ελλάδα, ενώ η κατάσταση διαμορφώνεται συνοπτικά ως εξής:
  • 20 νέα κρούσματα (15 χθες).
  • 3.409 συνολικά κρούσματα (3.390 χθες).
  • 1 νέος θάνατος (κανένας χθες).
  • 192 άτομα έχουν χάσει συνολικά τη ζωή τους (191 χθες).
  • 9 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι (10 χθες).
  • 118 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από ΜΕΘ (119 χθες).
  • Έχουν διενεργηθεί 312.775 τεστ για κορωνοϊό (308.392 χθες).

Το σύνολο των κρουσμάτων εμφανίζονται σήμερα περισσότερα κατά 19, ενώ ανακοινώνονται 20 νέα. Πρόκειται, προφανώς, για διπλοεγγραφή προηγούμενης μέρας. Επίσης, εμφανίζονται μειωμένοι κατά 1 οι ασθενείς που έχουν πάρει εξιτήριο από μονάδες εντατικής θεραπείας.

Από τα 20 σημερινά κρούσματα, τα 9 είναι εισαγόμενα από πτήσεις, 4 από την Ξάνθη, 2 από την Αττική, 2 από την Καστοριά, 1 από την Κοζάνη, 1 από τη Σύρο και 1 από τη Λάρισα.

Στη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρονται αναλυτικά τα παρακάτω:

"Σήμερα, ανακοινώνουμε 20 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.409, εκ των οποίων το 54,9% αφορά άνδρες.

766 (22,5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.900 (55,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (33,3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31,8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία 70 ετών και άνω".

Εχίνος

Έπειτα από σύσκεψη στον θάλαμο επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και σε συνεννόηση με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, αποφασίστηκε η μερική άρση της καραντίνας στην Κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης και η για 7 μέρες εφαρμογή πλαισίου μέτρων ως εξής:
Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες που κυκλοφορούν εντός και εκτός της Κοινότητας.
Συνέχιση της απαγόρευσης και αναστολής λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου.
Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 6:00 καθημερινά.
Απαγόρευση κάθε ιδιωτικής και δημόσιας συνάθροισης, με εξαίρεση ενδοοικογενειακών συγκεντρώσεων συγγενών α' βαθμού και έως 8 άτομα με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση όρων ατομικής προστασίας.

Στο πλαίσιο των παραπάνω μέτρων, με αφορμή τα έντονα επιδημιολογικά φορτία των τελευταίων ημερών, εντάσσεται και η Κοινότητα Μύκης για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Ετοιμότητα

Στο μεταξύ, έφτασε χθες στην Κω η πρώτη πτήση από το εξωτερικό σε περιφερερειακό αεροδρόμιο της χώρας μας, η οποία σηματοδότησεί και την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Από το νησί, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας δήλωσε πως έχει γίνει μία πάρα πολύ συστηματική προετοιμασία από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, το υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία, ώστε να υποδεχτούμε, από αύριο, τους τουρίστες που θέλουν να έρθουν στη χώρα μας:

"Όπως το προηγούμενο διάστημα ήταν πρωταγωνιστές το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ, και το επόμενο διάστημα το φετινό καλοκαίρι, να είναι πρωταγωνιστής ο ελληνικός τουρισμός", σχολίασε ο πρόεδρος του Οργανισμού.


Πηγή : iatronet