ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ανοδος 11% έως το 2025 στην αγορά φαρμάκων ανοσοθεραπείας

Η συγκεκριμένη αγορά αναμένεται να φτάσει τα 274,6 δισ.δολάρια έως το 2025 από 163 δισ.δολάρια το 2020.


Aύξηση της τάξης του 11% αναμένεται να πετύχει έως το 2025 η αγορά των φαρμάκων για την ανοσοθεραπεία, στην οποία περιλαμβάνονται τα μονοκλωνικά αντισώματα, οι αναστολείς, οι ιντερφερόνες και οι ιντερλευκίνες που χρησιμοποιούνται για την θεραπεία του καρκίνου, αυτοάνοσων ασθενειών, καθώς και για φλεγμονώδεις και μολυσματικές ασθένειες. Αναλυτικότερα, η συγκεκριμένη αγορά αναμένεται να φτάσει τα 274,6 δισ.δολ. έως το 2025 από 163 δισ.δολ. το 2020. Άνοδος που προβλέπεται ότι θα προέλθει κυρίως από την μεγαλύτερη υιοθέτηση των φαρμάκων ανοσοθεραπείας έναντι των συμβατικών θεραπευτικών φαρμάκων, την αυξανόμενη επικράτηση του καρκίνου και των αυτοάνοσων και μολυσματικών ασθενειών, την εντονότερη ζήτηση για μονοκλωνικά αντισώματα και βιο-ομοειδή αλλά και τις γρηγορότερες εγκρίσεις τους από τους ρυθμιστικούς φορείς.


Με βάση τον τύπο του φαρμάκου, το τμήμα των μονοκλωνικών αντισωμάτων αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς το 2019, εξαιτίας της υψηλής τους εξειδίκευσης, των λιγότερων παρενεργειών τους, της αυξανόμενης εστίασης σε εξατομικευμένα φάρμακα, τις πρωτοβουλίες των φορέων της βιομηχανίας για μεγαλύτερη χρησιμοποίησή τους κ.λ.π. Όσον αφορά δε την θεραπευτική περιοχή, ο καρκίνος αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά των φαρμάκων ανοσοθεραπείας το 2019.

Γεωγραφικά, η Βόρεια Αμερική κατέλαβε πέρσι το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς φαρμάκων ανοσοθεραπείας, ακολουθούμενη από την Ευρώπη. Ο αυξανόμενος επιπολασμός του καρκίνου, η καθιέρωση ευνοϊκών πολιτικών αποζημίωσης και η εφαρμογή ελκυστικών πρωτοβουλιών για την χρησιμοποίησή τους συνέβαλαν στην πρωτοκαθεδρία της Βόρειας Αμερικής, ενώ η μελλοντική εκτίμηση είναι ότι η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού θα αναπτυχθεί περισσότερο, λόγω των σημαντικών επενδύσεων που έχουν δρομολογηθεί από βασικούς παράγοντες της αγοράς, τις αυξημένες κρατικές δαπάνες για υγειονομική περίθαλψη και την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος του πληθυσμού.

Οι F. Hoffmann-La Roche Ltd. (UK), Pfizer Inc. (US) και Merck & Co (US) είναι οι βασικοί πολυεθνικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στην αγορά των φαρμάκων ανοσοθεραπείας, ενώ στους βασικούς παίκτες περιλαμβάνονται και οι Novartis International AG (UK), Johnson & Johnson (US), Sanofi (Γαλλία), GlaxoSmithKline Plc (UK), Amgen Inc. (US), AbbVie Inc. (US), Boehringer Ingelheim (Γερμανία), AstraZeneca (UK) ), και Immatics Biotechnologies (Γερμανία).


Πηγή : iatronet