ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

6 νέα κρούσματα κορωνοϊού - 1 νέος θάνατος

Οι νομοί που δεν έχουν εμφανίσει καθόλου κρούσματα λοίμωξης από κορωνοϊό είναι η Ευρυτανία, η Λακωνία και η Φωκίδα, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.


Άλλα 6 νέα κρούσματα λοίμωξης από κορωνοϊό και έναν ακόμη θάνατο, ανακοίνωσε την Κυριακή ο διευθυντής Υγειονομικού της Πολεμικής Αεροπορίας, Δημήτρης Χατζηγεωργίου.

Ο κ. Χατζηγεωργίου αντικατέστησε στη σημερινή ενημέρωση τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.


Είναι υποπτέραρχος, λοιμωξιολόγος και μέλος της 26μελούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Συντονίζει, επίσης, το έργο των ανεξάρτητων υγειονομικών μονάδων, όπως είναι το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, την Ανωτάτη Αεροπορίας Υγειονομική Επιτροπή και το Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής.

Λίγες ώρες πριν τη μερική άρση των μέτρων αποστασιοποίησης, το κλίμα παραμένει ενθαρρυντικό, αλλά ένα νέο στοίχημα υπάρχει από αύριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η κατάσταση στη χώρα μας διαμορφώνεται συνοπτικά ως εξής:
  • 6 νέα κρούσματα κορωνοϊού (8 χθες).
  • Συνολικός αριθμός κρουσμάτων 2.626 (2.620 χθες).
  • Το 55,4% αφορά άνδρες (55,4% και χθες).
  • 37 διασωληνωμένοι ασθενείς (37 και χθες).
  • Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 67 έτη (67 έτη και χθες).
  • Οι 8 είναι γυναίκες (8 και χθες).
  • Το 92% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικίας άνω των 70 ετών (92% και χθες).
  • 78 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις μονάδες εντατικής θεραπείας (77 χθες).
  • 1επιπλέον θάνατος από CoViD-19 (3 χθες).
  • 144 συνολικoί θάνατοι (143 χθες).
  • Διάμεση ηλικία θανόντων τα 75 έτη (74 έτη χθες).
  • Το 92,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή ηλικία άνω των 70 ετών (92% χθες).
  • Έχουν συνολικά ελεγχθεί 79.332 κλινικά δείγματα (78.207 χθες).

Μάσκες

Ο κ. Χατζηγεωργίου επισήμανε πως τις μάσκες πρέπει να τις φοράμε με την αίσθηση πως είμαστε άρρωστοι και θέλουμε να προστατεύσουμε τους άλλους. Περιέγραψε, μάλιστα, τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να τις φτιάξουμε μόνοι μας.

Αναφέρθηκε στην υπερλιπιδαιμία, λέγοντας πως δεν ήταν ποτέ μόνη της ως παράγοντας κινδύνου στην CoViD-19, εκτός εάν έχει προκαλέσει επιπλοκές στο καρδιαγγειακό, καθιστώντας τον ασθενή ως υψηλού κινδύνου.

Επικαλούμενος πρόσφατη μελέτη, είπε πως οι ασθενείς αυτής της ομάδας που λαμβάνουν στατίνες, έχουν καλύτερη έκβαση της νόσου.

Αναφερόμενος στη λειτουργία από αύριο των κινητών μονάδων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης είπε πως δεν θα ειδοποιούν τους πολίτες προκειμένου να μεταβούν στα σπίτια για εξετάσεις.

Τα τεστ - εξήγησε - θα αφορούν συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού, όπως οι υγειονομικοί και άτομα που διαβιούν σε κλειστές δομές, όπως γηροκομεία και φυλακές.

Μέτρα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε πως αύριο συμπληρώνονται 1.008 ώρες μέτρων και ότι ο ιός παραμένει εδώ και είναι ο ίδιος που ήταν μοιραίος για 141 άτομα στη χώρα μας.

Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε να δείξουμε από αύριο την ίδια αποφασιστικότητα στη μάχη, τονίζοντας πως τηρώντας τους κανόνες φτάνουμε πιο κοντά στον στόχο μας και τη νέα κανονικότητα να έρχεται πιο κοντά.

Σε αντίθετη περίπτωση, υπάρχει κίνδυνος για επαναφορά σε περιορισμούς που σήμερα βιώνουμε.

Ανέφερε πως οι νομοί που δεν έχουν εμφανίσει καθόλου κρούσματα λοίμωξης από κορωνοϊό είναι η Ευρυτανία, η Λακωνία και η Φωκίδα.


Πηγή : iatronet