ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts


Απόφαση ΑΑΔΕ: Η παραγωγή αντισηπτικών θα διατίθεται αποκλειστικά στην εσωτερική αγορά

Τουλάχιστον στο 1 εκατ. τεμάχια αναμένεται να φτάσει η ημερήσια παραγωγή.


Μπλόκο σε όσους σκοπεύουν να αισχροκερδίσουν στο βωμό της πανδημίας εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο και ανησυχία βάζει πρόσφατη απόφαση της Γενικής Διεύθυνση Τελωνείων & ΕΦΚ Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών Τμήμα Γ της ΑΑΔΕ.


Σύμφωνα με αυτή την απόφαση, απαγορεύεται η εξαγωγή απολυμαντικών προϊόντων - Ν.4681/2020 (ΦΕΚ 74/Α/2020).

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού COVID-19 σας αποστέλλουμε για ενημέρωση και εφαρμογή τον ν.4681/2020 (ΦΕΚ 74/Α/2020) "Κύρωση της από 10.2.2020 Π.Ν.Π. "Κατεπείγουσες ρυθμίσεις επίταξης ακινήτων για την αποφυγή διακινδύνευσης της δημόσιας τάξης και υγείας (Α' 28) και της από 2.3.2020 Π.Ν.Π. "Αναστολή της υποβολής αιτήσεων χορήγησης ασύλου (Α' 45) και άλλες διατάξεις" με τον οποίο θεσπίστηκε και η απαγόρευση εξαγωγής απολυμαντικών προϊόντων.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 5 αυτού ορίζεται ότι για όσο υφίσταται ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού, η έλλειψη του οποίου βεβαιώνεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και πάντως για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους (6) έξι μήνες από την έναρξη ισχύος αυτού, η παραγωγή απολυμαντικών προϊόντων τύπου για ανθρώπινη χρήση είτε με μορφή υγρή, γέλης, είτε εμποτισμένα μαντηλάκια θα γίνεται αποκλειστικά για διάθεση στην Ελληνική Αγορά.

Η υποχρέωση αποκλειστικής διάθεσης και κυκλοφορίας των εν λόγω προϊόντων στην Ελληνική Επικράτεια καθώς και η απαγόρευση εξαγωγής τους αφορά τους παραγωγούς όσο και τους μεταπωλητές αυτών.

Πριν από μερικές μέρες ο Υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης είχε αναφέρει σε δηλώσεις του ότι έχει αυξηθεί η παραγωγή των αντισηπτικών από 200.000 τεμάχια την ημέρα σε άνω των 500.000 και ότι πολύ σύντομα θα φθάσουμε στο 1 εκατ. τεμάχια (ημερήσια παραγωγή).


Πηγή : iatronet