ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Επιστροφή στο παλιό ωράριο για τα Φαρμακεία της Θεσσαλονίκης (Update)



Σύμφωνα με πληροφορίες του Pharma Team το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης έχει ήδη αποφασίσει ομόφωνα την επιστροφή, από τη Δευτέρα 4/5/2020, στο παλιό ελάχιστο υποχρεωτικό ωράριο των Φαρμακείων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αναμένεται η σχετική απόφαση από την Περιφέρεια, η οποία απαιτείται για να τεθεί σε ισχύ το ωράριο και να ανακοινωθεί εντέλει επίσημα και από το Σύλλογο.


Τελευταία ενημέρωση 29.4.20 16:00:

Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα, ο ΦΣΘ απέστειλε σχετική επιστολή στην ΠΚΜ. Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του Συλλόγου:



Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά και τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για χαλάρωση των μέτρων προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, σε διαδικτυακή συνεδρίασή στις 28 Απριλίου 2020, αποφάσισε ομόφωνα πως από τη Δευτέρα 4 Μαΐου τα φαρμακεία μπορούν να επιστρέψουν στους κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας. Συνεπώς ο ΦΣΘ απέστειλε επιστολή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την οποία ζητεί την επαναφορά του προηγούμενου υποχρεωτικού ωραρίου λειτουργίας από τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020.

Το ωράριο λειτουργίας που ίσχυε πριν τα έκτακτα μέρα λόγω της πανδημίας και θα ισχύει για όλα τα φαρμακεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, μετά την απόφαση της ΠΚΜ, είναι το εξής:



Ταυτόχρονα από τη Δευτέρα 4 Μαΐου δίνεται η δυνατότητα σε όλα τα φαρμακεία να αναπροσαρμόσουν τις δηλώσεις διευρυμένου ωραρίου με βάση το ισχύον από τότε υποχρεωτικό ωράριο λειτουργίας ή να καταχωρήσουν νέα δήλωση. Όποιος επιθυμεί να δηλώσει ή να διορθώσει τη δήλωση που είχε υποβάλει όταν ίσχυε το συνεχόμενο ωράριο, μπορεί από τη Δευτέρα 4 Μαΐου έως και την Κυριακή 10 Μαΐου να συνδεθεί με τους κωδικούς του στο www.fsth.gr, να επιλέξει στο Μενού μέλη την «Προβολή φαρμακοποιού», να επιλέξει την προβολή δηλώσεων από όπου μπορεί να υπαναχωρήσει από την παλιά και στη συνέχεια πάλι στο μενού «Μέλη» να υποβάλει νέα δήλωση διευρυμένου ωραρίου για το δίμηνο Μάϊος-Ιούνιος.

Ευχόμαστε από καρδιάς καλή δύναμη στη συνέχιση της εργασίας σας και εφιστούμε την προσοχή όλων στην πιστή τήρηση των μέτρων ασφαλείας που έχουν ανακοινωθεί τόσο από το ΦΣΘ όσο και από την Πολιτεία, αλλά και σε κάθε νέα υπόδειξη που θα σας ανακοινώσουμε.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Πολιτεία αγρυπνά και εποπτεύει διαρκώς την κατάσταση που επικρατεί στα φαρμακεία της δύναμής του ώστε ανά πάσα στιγμή να δράσει αποφασιστικά σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Παρακαλούμε να ανατρέχετε πάντοτε και συχνά στον ιστότοπό μας www.fsth.gr για κάθε νεότερη ενημέρωση καθώς και στους νέους τρόπους επικοινωνίας που έχουμε υιοθετήσει (emails, newsletters, sms).

Με τιμή,

Για το ΔΣ



Ο Πρόεδρος                         Ο Γραμματέας
Διονύσιος Ευγενίδης             Αργύριος Αργυρόπουλος