ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΠΡΟΣΟΧΗ στις προθεσμίες συνταγών ΕΟΠΥΥ έπειτα από ακύρωση εκτέλεσης!



Πρόβλημα έχει προκύψει, όσον αφορά την ημερομηνία λήξης τους, σε συνταγές των οποίων η εκτέλεση για κάποιο λόγο έχει προηγουμένως ακυρωθεί από τον φαρμακοποιό. Συντάκτης του Pharma Team έχει ήδη ενημερώσει την ΗΔΙΚΑ για το παραπάνω ζήτημα και αναμένουμε την απάντησή τους.

Διαβάστε λεπτομέρειες παρακάτω:

Εάν εκτελέσετε μία συνταγή τότε θα παρατηρήσετε ότι η προθεσμία λήξης της έχει παραταθεί κατά ένα μήνα και αυτό φαίνεται στην εκτύπωση της εκτέλεσης, όπως άλλωστε είχε ανακοινωθεί από την ΗΔΙΚΑ λόγω COVID-19. Στο παρακάτω παράδειγμα της εικόνας, η συγκεκριμένη συνταγή ενώ όταν εκδόθηκε η ημερομηνία λήξης της ήταν 21/4/20, λόγω των έκτακτων μέτρων που ισχύουν, κατά την εκτέλεση στις 16/4/20 φαίνεται καθαρά η παράταση έως 21/5/20.




Σε πρώτη φάση η εκτέλεση της συνταγής ακυρώθηκε, εντός 24ώρου όπως προβλέπεται, όμως λίγες ημέρες αργότερα στις 23/4/20 ο ασθενής αποφάσισε ότι θέλει πάρει τα φάρμακα και θα αναμέναμε να μπορεί να εκτελεστεί κανονικά η συνταγή μιας και έχει δοθεί παράταση ενός μήνα.

Το σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης όμως έχει άλλη άποψη διότι, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα, μας πληροφορεί ότι η συνταγή έχει λήξει!