ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts


Μήνυμα του Προέδρου ΦΣΘ Δ. Ευγενίδη προς τους Φαρμακοποιούς



Η πρώτη μάχη κερδήθηκε, ο αγώνας συνεχίζεται

Φτάσαμε λοιπόν στο τέλος της απαγόρευσης κυκλοφορίας, μετά από μια πορεία που κρίθηκε απόλυτα πετυχημένη σε παγκόσμιο επίπεδο. Καιρό είχαμε να νιώσουμε περήφανοι για τη χώρα μας και νομίζω ότι το είχαμε ανάγκη.

Μαζί με την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 4 Μαΐου, ξεκινά το άνοιγμα των επιχειρήσεων και συνεπακόλουθα η επιστροφή των φαρμακείων της Θεσσαλονίκης στο προηγούμενο ωράριο. Θεωρώ πως θα μας λείψει το συνεχές ωράριο, αλλά δε θέλω να ξαναζήσω τις συνθήκες που μας οδήγησαν να το επιλέξουμε. Αγωνία, φόβος, άγχος, αβεβαιότητα και ουσιαστικά μόνοι μας απέναντι στον αόρατο αλλά υπαρκτό εχθρό. Ξεχασμένοι από την πολιτεία, αλλά όλοι μαζί σαν μια γροθιά. Σήμερα, μετά το τέλος της καραντίνας είμαστε όλοι σοφότεροι αφού επανεκτιμήσαμε αξίες που τα προηγούμενα χρόνια είχαμε ξεχάσει, όπως οικογένεια, συντροφικότητα, αλληλεγγύη. Έτσι, σε πιο ήρεμες καταστάσεις, θα μπορέσουμε να ξανασυζητήσουμε το θέμα του ωραρίου, ίσως όχι στη βάση του συνεχούς, αφού η χώρα μας διαφέρει κλιματικά από τις χώρες όπου εφαρμόζεται, αλλά στη βάση του σεβασμού στην προσωπική και οικογενειακή ζωή, όπως αρμόζει σε κάθε επιστήμονα, λειτουργό της υγείας, φαρμακοποιό.



Θα ήθελα να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για τη στάση που επιδείξατε όλο αυτό το πρωτόγνωρο, κρίσιμο και εξαιρετικά δύσκολο χρονικό διάστημα. Οι φαρμακοποιοί στην πρώτη γραμμή στην καθημερινή μάχη με τον κορωνοϊό και τις επιπτώσεις του, μετά τους γιατρούς και τους νοσηλευτές των Δημόσιων Νοσοκομείων, τους πραγματικούς ήρωες της εποχής αυτής. Οι Έλληνες φαρμακοποιοί δίπλα στους συμπολίτες μας 24 ώρες το 24ωρο, να τους συμβουλέψουν στα προβλήματα υγείας τους, να τους συμπαρασταθούν στις δύσκολες στιγμές, να τους στηρίξουν όταν όλα δίπλα τους κατέρρεαν. Οι συνθήκες που βιώσαμε ήταν πρωτοφανείς και δοκίμασαν τις αντοχές όλων μας. Όμως θεωρώ ότι τα πήγαμε περίφημα και αποδείξαμε αυτό για το οποίο μας εκτιμά ο περισσότερος κόσμος. Ότι στα δύσκολα στεκόμαστε στο ύψος μας και οι συμπολίτες μας μπορούν να υπολογίζουν σε μας.

Ελπίζω να μην ξαναζήσουμε αυτές τις καταστάσεις και να μπορέσουμε να αφοσιωθούμε στις δουλειές μας, στις οικογένειές μας και στις ζωές μας. Είμαι βέβαιος ότι θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του αύριο με την ίδια επιτυχία που αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα του χθες. Πιο δυνατοί, πιο ώριμοι και πιο αποφασισμένοι, με την ίδια συνέπεια στην άσκηση του λειτουργήματός μας.


Διονύσης Ευγενίδης
Πρόεδρος Φ.Σ.Θ.


Σχόλιο Pharma Team: 

Αγαπητέ μας Πρόεδρε, τίποτα δεν είναι τυχαίο: Η εύρυθμη λειτουργία, η ανταπόκριση των Φαρμακοποιών της Θεσσαλονίκης σε αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν θα ήταν πραγματικότητα εάν δεν είχαμε στο πλάι μας έναν Σύλλογο παράδειγμα προς μίμηση! Σας ευχαριστούμε και αξιώνουμε να συνεχίσετε την καλή δουλειά!