ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

71 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 86 νεκροί

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στο θέμα της μάσκας στον γενικό πληθυσμό, λέγοντας πως μπορεί να είναι χρήσιμη, υπό προϋποθέσεις.


Στα 1.955 έχουν φτάσει τα κρούσματα λοίμωξης από κορωνοϊό στην Ελλάδα και στους 86 οι νεκροί, καθώς ανακοινώθηκαν την Πέμπτη 71 νέες περιπτώσεις και 3 θάνατοι από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα .


Με τα νέα δεδομένα, δεν υφίσταται σημαντικές αλλαγές, ενώ η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας διαμορφώνεται συνοπτικά ως εξής:
  • 71 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα λοίμωξης από κορωνοϊό (52 χθες).
  • Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.955 (1.884 χθες).
  • 79 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε μονάδες μονάδες εντατικής θεραπείας (84 χθες).
  • Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη (67 έτη και χθες).
  • Οι θάνατοι από τη νόσο COVID-19 ανέρχονται σε 86 (83 χθες).
  • 16 ασθενείς εξήλθαν από μονάδες εντατικής θεραπείας (14 χθες).
  • Έχουν διενεργηθεί συνολικά 33.634 τεστ για τον κορωνοϊό (32.528 χθες).

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στο θέμα της μάσκας στον γενικό πληθυσμό, λέγοντας πως μπορεί να είναι χρήσιμη, υπό προϋποθέσεις.

Υπάρχουν, ωστόσο, μειονεκτήματα, όπως η αδικαιολόγητη ασφάλεια, όπως συμβαίνει και με τα γάντια, ανέφερε ο καθηγητής, αναδεικνύοντας τη στρατηγική καθαριότητας των χεριών.

Υπενθύμισε, δε, πως οι μελέτες δείχνουν πως μέσα σε μία ώρα πιάνουμε το πρόσωπό μας από 3 έως 23 φορές.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές το επόμενο διάστημα και θα ανοίξουν όταν ξεπεράσουμε τη σημερινή περιπέτεια.

"Ας προσευχηθούμε από το σπίτι μας, για να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη για τον συνάνθρωπό μας".

Έλεγχοι

Στο μεταξύ κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου του, για την αντιμετώπιση της διασποράς κρουσμάτων COVID-19, μετέβησαν στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών Ριτσώνας και Μαλακάσας προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους σε προσωπικό των δομών καθώς και σε φιλοξενούμενους τους.

Εξετάστηκαν συνολικά 150 άτομα από όλες τις κοινότητες των ωφελούμενων που διαμένουν στα κέντρα και αναμένονται τα αποτελέσματα (φωτογραφίες πάνω).

Όπως ανακοινώθηκε, ο ΕΟΔΥ θα εξακολουθήσει τους εντατικούς ελέγχους καθώς αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα η προστασία της Δημόσιας Υγείας.


Πηγή : iatronet