ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Κορωνοϊός: 27 νέα κρούσματα, 5 νέοι θάνατοι

Ο καθηγητής αναφέρθηκε στην κλινική του Περιστερίου, λέγοντας πως ακόμη και αρνητικοί ασθενείς έχουν εκτεθεί στο περιβάλλον.


Επιπλέον 27 νέα κρούσματα λοίμωξης από κορωνοϊό και 5 νέους θανάτους από σοβαρή μορφή CoViD-19, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

H κατάσταση έχει σταθεροποιητική τάση, με έντονες αυξομειώσεις τις τελευταίες μέρες σε ό,τι αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων.


Με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας, η κατάσταση στη χώρα μας διαμορφώνεται συνοπτικά ως εξής:
  • 27 νέα κρούσματα λοίμωξης με κορωνοϊό SARS-Cov 2 (55 χθες).
  • 2.490 συνολικά κρούσματα από την αρχή της επιδημίας (2.463 χθες).
  • Το 55,6% αφορά άνδρες (56% χθες).
  • 48 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι (52 χθες).
  • 60 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από ΜΕΘ (57 χθες).
  • Καταγράφηκαν 5 νέοι θάνατοι (4 χθες).
  • Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από CoViD-19 ανέρχεται σε 130 (125 χθες).
  • Έχουν διενεργηθεί 61.407 εξετάσεις για τον κορωνοϊό (59.241 χθες).

Κλινική

Ο καθηγητής αναφέρθηκε στην κλινική του Περιστερίου, λέγοντας πως ακόμη και αρνητικοί ασθενείς έχουν εκτεθεί στο περιβάλλον.

Έχει διατεθεί προστατευτικός εξοπλισμός και φάρμακα για έναρξη προφυλακτικής αγωγής. Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.

Ανέδειξε τα προβλήματα με τη λειτουργία της κλινικής, λέγοντας πως προσωπικό με συμπτώματα λοίμωξης συνέχισε να εργάζεται.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως έχει γίνει ιχνηλάτηση στα 35 επιβεβαιωμένα κρούσματα και έχουν εντοπιστεί 121 άτομα, τα οποία είναι σε καραντίνα.

Ως προς την κλινική των νοτίων προαστίων, τόνισε πως το σύνολο των δειγμάτων ήταν αρνητικά στον ιό.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε τα στοιχεία υποκείμενων νοσημάτων σε ασθενείς με CoViD-19.

Για το θέμα της θερμοκρασίας και των φαρμάκων κατά του ιού, είπε πως είναι καλύτερο να περιμένουμε, ώστε να υπάρξουν επαρκή στοιχεία.

Τους επόμενους μήνες - είπε - θα χαλαρώσουμε, αλλά δεν θα χαλαρώσουμε τελείως, καθώς το σύστημα θα είναι σε επαγρύπνηση.

Για ανάγκη επαγρύπνησης έκανε λόγο και ο κ. Χαρδαλιάς, λέγοντας πως δεν υπάρχει λόγος για χαλάρωση.

Νίκαια

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης απάντησε σε ερώτηση για καταγγελία σχετικά με απόκρυψη ασθενών με κορωνοϊό στο Κρατικό της Νίκαιας.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη, πρόκειται για δύο γιατρούς, οι οποίοι διαγνώστηκαν, δηλώθηκαν ως κρούσματα του ιού και έγινε ιχνηλάτηση σε δεκάδες επαφές τους, η εξέταση των οποίων ήταν αρνητική.

Ο υφυπουργός σχολίασε πως δεν υπήρχε περίπτωση να νοσηλευτούν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο ασθενείς με CoViD-19, το οποίο δεν είναι αναφοράς.

Σε περίπτωση - είπε - που ασθενής πάει εκεί με συμπτώματα, θα μείνει σε άλλον χώρο, μέχρι να εξεταστεί και στη συνέχεια διακομίζεται σε νοσοκομείο αναφοράς.

Για το θέμα της κλινικής στο Περιστέρι, τόνισε πως, όπως οι διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων φρόντισαν για την ασφάλεια των ασθενών, έτσι έπρεπε να ενεργήσουν και οι υπεύθυνοι της κλινικής.


Πηγή : iatronet