ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΦΣΘ: Βεβαίωσεις μελών και προσωπικού για τους φαρμακοποιούς και τους υπαλλήλους για την ελεύθερη μετακίνηση από και προς το φαρμακείο

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά τις έκτακτες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σχετικά με την γενική απαγόρευση κυκλοφορίας από το πρωί της Δευτέρας 23 Μαρτίου προχωρήσαμε στην ανάπτυξη συστήματος έκδοσης αυτοματοποιημένων βεβαιώσεων για το κάθε μέλος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης που διατηρεί φαρμακείο ή δουλεύει ως υπεύθυνος φαρμακοποιός σε φαρμακείο και είναι μέλος του Συλλόγου. Στο τέλος θα βρείτε και οδηγίες για το προσωπικό των φαρμακείων σας.

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά όλες τις παρακάτω οδηγίες πριν ξεκινήσετε:
Α) Έκδοση βεβαίωσης μέλους του ΦΣΘ
Για την έκδοση της βεβαίωσης θα πρέπει να συνδεθείτε ο καθένας με τους προσωπικούς του κωδικούς στο portal του Συλλόγου και μετά να επισκευθείτε την περιοχή μελών. Εκεί θα βρείτε (βλέπε φωτό) τη βεβαίωση που έχουμε εκδώσει για τον καθένα από εσάς. Πρέπει να την εκτυπώσετε και να τη φέρετε πάντα μαζί σας μαζί με την αστυνομική σας ταυτότητα ή το διαβατήριό σας. 
Σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει τον τρόπο σύνδεσης στον ιστότοπο ή δε θυμάστε τους κωδικούς σας πατήστε ΕΔΩ και διαβάστε αναλυτικά.

Β) Βεβαιώσεις για το προσωπικό των φαρμακείων
Για την ελεύθερη μετακίνηση από και προς το φαρμακείο των μελών του προσωπικού σας προτείνουμε να εκτυπώσετε και να συμπληρώσετε πλήρως και για κάθε μέλος του προσωπικού ξεχωριστά το πρότυπο βεβαίωσης εργοδότη που σας έχουμε ετοιμάσει. Στη συνέχεια θα χρειαστεί από τον ιστότοπο https://forma.gov.gr να εκδώσετε μία επίσημη βεβαίωση τύπου Α που έχει ετοιμάσει το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Μέχρι να γίνει αυτό δυνατό θα ισχύει η βεβαίωση που σας έχουμε ετοιμάσει.
Συνιστούμε εάν θέλετε να παρέχετε επιπλέον σε κάθε μέλος του προσωπικού σας από ένα αντίγραφο του πίνακα προσωπικού της επιχείρισης, το οποίο θα φέρει μαζί του πάντοτε μαζί με τη βεβαίωση που έχετε δημιουργήσει. 
Κάθε μέλος του προσωπικού υποχρεούται όπως όλοι να φέρει πάντοτε μαζί του την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριό του.
Δείτε και κατεβάστε τη -ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗ-

Γ) Προσωρινά μέτρα μόνο για το πρωί της Δευτέρας 23 Μαρτίου
Σε περίπτωση που δεν έχετε στην οικία σας εκτυπωτή για να εκτυπώσετε τις βεβαιώσεις ή δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε έναν, μπορείτε να αποθηκεύσετε τη βεβαίωση μέλους στο κινητό σας κάνοντας τη διαδικασία που σας περιγράψαμε στην παράγραφο Α από το κινητό και αντί για εκτύπωση να επιλέξετε αποθήκευση. Θεωρούμε πως για την πρώτη ημέρα των μέτρων δε θα συναντήσετε πρόβλημα αν δεν καταφέρετε να κάνετε κάτι από τα παραπάνω. Πρέπει οπωσδήποτε όμως να τα ολοκληρώσετε όταν φτάσετε στην εργασία σας.

Παρακαλούμε θερμά να μείνετε συντονισμένοι στις ανακοινώσεις του Συλλόγου που θα σας κοινοποιούνται από τον παρόντα ιστότοπο, μέσω mail και SMS. 

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ