ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Πέντε τόνους χλωροκίνης από την Ινδία έχουν εξασφαλίσει υπ. Υγείας και ΕΟΦ

Πέντε τόνους χλωροκίνης, της δραστικής ουσίας που χορηγείται, και στα ελληνικά νοσοκομεία σε ασθενείς με κορονοϊό, έχουν εξασφαλίσει από την Ινδία σύμφωνα με το ρεπορτάζ το υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου.

Η ποσότητα, που θα μεταφερθεί αεροπορικώς με πτήση cargo θα παραληφθεί από φαρμακοβιομηχανίες, ως πρώτη ύλη για τη θεραπεία που χορηγείται στους ασθενείς.

Όπως σημείωσε μάλιστα ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη χθεσινή ενημέρωση, η Ελλάδα έχει κάνει παραγγελία και έχει εξασφαλίσει στοκ από το φάρμακο, ώστε να είναι διαθέσιμο.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη μελέτη  από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, που θα εεξετάσει τέσσερα διαφορετικά είδη φαρμάκων. Το ένα περιλαμβάνει ένα νέο φάρμακο, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στον Έμπολα και θεωρείται ελπίδα για αυτόν τον ιό.Και φάρμακα όπως η χλωροκίνη, που χορηγούνται και στους Έλληνες ασθενείς.

Η Ελληνική Εταιρία Λοιμώξεων τέλος έχει εκδώσει οδηγίες και υπάρχει και ειδική Επιτροπή του ΕΟΦ, που θα κρίνει κάθε πρωτόκολλο που συμπεριλαμβάνει και τους ασθενείς.

Πηγή: capital.gr