ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Κοροναϊός: Προληπτικά στο "Σωτηρία" δύο Έλληνες από τη Wuhan

Θα τεθούν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για 14 μέρες.


Στο νοσοκομείο "Σωτηρία" μεταφέρθηκαν δύο Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί στην κινεζική πόλη Wuhan, όπου ενδημεί ο νέος κοροναϊός.


Έφτασαν την Κυριακή στην Ελευσίνα με στρατιωτικό αεροπλάνο και μεταφέρονται στο νοσοκομείο, όπου θα παραμείνουν - όπως προβλέπει το πρωτόκολλο - σε καραντίνα επί 14 μέρες, όσο δηλαδή διαρκεί η περίοδος επώασης του ιού.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν μαζί με Βρετανούς και άλλους πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ειδικά ναυλωμένο αεροπλάνο, από την πόλη Wuhan της επαρχίας Χουμπέι.

Έφτασαν στο Λονδίνο και στη συνέχεια οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν σε στρατιωτικό αεροπλάνο, με προορισμό τη στρατιωτική αεροπορική βάση Patrica Di Mare, στη Ρώμη.

Εκεί τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ακολουθώντας το ειδικό πρωτόκολλo.

Στρατιωτικό

Επιβιβάστηκαν σε ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε μεταβεί στη Ρώμη για αυτό το σκοπό και προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Παρότι οι δύο Έλληνες πολίτες δεν παρουσιάζουν καμία συμπτωματολογία, μεταφέρθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, στο νοσοκομείο "Σωτηρία", που αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία διακομιδής.

Θα τεθούν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για 14 μέρες.


Πηγή : iatronet