ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Αρνητικές οι εξετάσεις για κοροναϊό στον 33χρονο Κινέζο, στο νοσοκομείο "Αττικόν"

Ο 33χρονος Κινέζος διακομίστηκε το βράδυ της Τρίτης στο "Αττικόν", από ιδιωτικό θεραπευτήριο το οποίο είχε προηγουμένως επισκεφθεί.


Δεν επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες περί νόσησης από λοίμωξη εξαιτίας του νέου κοροναϊού ασθενούς που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο "Αττικόν".

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν στο Ινστιτούτο Παστέρ έδειξαν πως ο ασθενής δεν πάσχει από COVID-19, αλλά πιθανότατα από εποχική γρίπη ή άλλη λοίμωξη του αναπνευστικού.


Ο 33χρονος Κινέζος διακομίστηκε το βράδυ της Τρίτης στο "Αττικόν", από ιδιωτικό θεραπευτήριο το οποίο είχε προηγουμένως επισκεφθεί.

Όταν ανέφερε στην ιδιωτική κλινική το ιστορικό του ταξιδιού του στην Κίνα, οι γιατροί ειδοποίησαν αμέσως τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Με βάση το πρωτόκολλο αντιμετώπισης ύποπτων περιστατικών, διακομίστηκε με ειδικά διαμορφωμένο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο "Αττικόν", το οποίο είναι νοσοκομείο αναφορά για τον κοροναϊό.

Οδηγήθηκε σε ειδικό θάλαμο και ελήφθη κλινικό δείγμα, το οποίο στάλθηκε στο Ινστιτούτο Παστέρ.

Το πρωί της Τετάρτης, ο εργαστηριακός έλεγχος ολοκληρώθηκε και έδειξε πως δεν υπήρχε κοροναϊός.

Περιστατικά

Σημειώνεται πως τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ελεγχθεί για COVID-19 περίπου 100 άτομα στην Ελλάδα, με τα 15 περιστατικά να είναι τα πιο ύποπτα.

Ένα από αυτά αφορά έναν Ιάπωνα στην Κοζάνη, ο οποίος πληροί τα κριτήρια χαρακτηρισμού ως "ύποπτου" κρούσματος.

Οι ειδικοί του ΕΟΔΥ επισημαίνουν τις τελευταίες μέρες πως είναι θέμα χρόνου ο εντοπισμός κρούσματος και στην Ελλάδα.

Το "στοίχημα" για τις υγειονομικές αρχές της Χώρας είναι ο άμεσος εντοπισμός των κρουσμάτων, ώστε να μην υπάρξει δευτερογενής μετάδοση του κοροναϊού, όπως φαίνεται πως έχει συμβεί στη Γαλλία και στην Αγγλία.


Πηγή : iatronet