ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ελλείψεις: Τελικά ο ΕΟΦ αυτοαναιρείται και παράλληλα εκθέτει τον Β. Κικίλια (video)

Φαίνεται τελικά ότι η κινητοποίηση και διαμαρτυρία των Φαρμακοποιών, καθώς και η προσπάθεια ενημέρωσης μέσω ανακοινώσεων και δηλώσεων στα ΜΜΕ, αρχίζει να αποδίδει καρπούς!


Σε τροποποίηση της τελευταίας του απόφασης περί προσωρινής απαγόρευσης εξαγωγών και ενδοκοινοτικής διακίνησης προχώρησε ο ΕΟΦ. Προστίθενται αρκετά γνωστά φάρμακα τα οποία ομολογουμένως ταλαιπωρούν τους φαρμακοποιούς και τους ασθενείς, όπως μπορείτε να δείτε στον παρακάτω πίνακα:


Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΕΟΦ.

Μόλις δύο ημέρες πριν ο ΕΟΦ σε μία εντελώς διαφορετικού ύφους ανακοίνωσή του και προσπαθώντας να διαψεύσει τους ισχυρισμούς των Προέδρων των Φαρμακευτικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης και Αττικής περί τεράστιων ελλείψεων, δήλωνε κατηγορηματικά ότι μόνο 27 φάρμακα ήταν ελλειπτικά.

Είναι χαρακτηριστικό επίσης το γεγονός ότι ενώ ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωνε χθες σε Κυριακάτικη πρωινή εκπομπή με απόλυτη σιγουριά ότι, εν μέσω μάλιστα περιόδου έξαρσης της γρίπης, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα διαθεσιμότητας του αντιικού φαρμάκου Tamiflu, η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΦ τον εκθέτει ανεπανόρθωτα.