ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts


Στη β΄φάση το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εμβολιασμού για τους φαρμακοποιούς

Στη διάθεση των φαρμακοποιών είναι η δεύτερη ενότητα του «Εκπαιδευτικού Προγράμματος Πιστοποίησης Φαρμακοποιών σε Θέματα Εμβολιασμού Ενηλικών» που αφορά στον αντιγριπικό εμβολιασμό και στη χορήγηση αντιτετανικού ορού.

Όπως ενημερώνει ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Απόστολος Βαλτάς σε επιστολή του, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προετοιμαστούν για την πιστοποίησή τους από το Πανεπιστήμιο Κρήτης μέσω της πλατφόρμας του Ι.Δ.Ε.Ε.Α.Φ.. Η εξέταση και η πιστοποίηση θα πραγματοποιηθεί το 2ο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.


Σημειώνεται ότι η δεύτερη ενότητα αποτελεί το πλέον ουσιαστικό τμήμα του εκπαιδευτικού προγράμματος και είναι υποχρεωτική.

Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: έξι ειδικές παρουσιάσεις, εκπαιδευτικό video για την διαδικασία του εμβολιασμού, τρισδιάστατο μοντέλο βιωματικής εκπαίδευσης για την προσομοίωση της διαδικασίας και ειδική υποενότητα με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής 2 (παρόμοιες με αυτές που θα κληθείτε να απαντήσετε κατά την διαδικασία της Εξέτασης).

Στόχος του υλικού και των μεθόδων που έχουν επιλεγεί είναι η ολοκληρωμένη εκπαίδευση και υποστήριξη στη διαδικασία του εμβολιασμού σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπακαι τις ισχύουσες καλές πρακτικές.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής αποτελεί την επίσημα θεσμοθετημένη επιβεβαίωση του επιστημονικού ρόλου του φαρμακοποιού, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο οποίος τονίζει ότι είναι πρώτη φορά που μια από τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι φαρμακοποιοί καθημερινά στους πολίτες στα φαρμακεία, αναγνωρίζεται, θεσμοθετείται και πιστοποιείται.


Πηγή : virus