ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ανακοινώθηκε ο πρώτος θάνατος από γρίπη στην Ελλάδα

Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν πως ένας άνδρας 61 ετών αποτελεί τον πρώτο νεκρό από τον ιό της γρίπης που καταγράφηκε στην Ελλάδα.
Ο άτυχος άνδρας, ο οποίος ανήκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου,  νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και, όπως έγινε γνωστό από τον ΕΟΔΥ, δεν είχε εμβολιαστεί κατά του ιού.

Ο 61χρονος είναι το πρώτο επίσημα καταγεγραμμένο κρούσμα της γρίπης στη χώρα μας, από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΕΟΔΥ:
«Από 9 έως 15 Δεκεμβρίου 2019, στην Ελλάδα έχει καταγραφεί ένας θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ. Πρόκειται για έναν άνδρα, ηλικίας 61 ετών. Από το συγκεκριμένο κρούσμα απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Β. Το κρούσμα δεν είχε εμβολιαστεί για την εποχική γρίπη, αν και ανήκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου, για την οποία συστήνεται εμβολιασμός σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας».

Αξίζει να αναφέρουμε πως, οι επιστήμονες τονίζουν ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευθεί κανείς από τη γρίπη είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός, ο οποίος συστήνεται να γίνεται κατά τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο, κάθε χρόνο, αλλά μπορεί να συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου γρίπης.