ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Επείγουσα ανακοίνωση του FDA για το άτμισμα

Για το σοβαρό θέμα, που έχει προκύψει στις ΗΠΑ με θανάτους χρηστών ηλεκτρονικού τσιγάρου, ο αμερικανικός οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων (FDA) καλεί τους καταναλωτές να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν υγρά αναπλήρωσης που περιέχουν THC (κανναβιδιόλη, που είναι παράγωγο της κάνναβης).

Στην ανακοίνωσή του, ο οργανισμός επισημαίνει ότι η εξέταση των δειγμάτων έδειξε ότι τα υγρά περιείχαν την ουσία THC και τα περισσότερα που περιείχαν THC, είχαν επίσης και σημαντικές ποσότητες της ουσίας Vitamin E acetate. Η ουσία αυτή περιέχεται σε συμπληρώματα διατροφής, αλλά δεν υπάρχουν δεδομένα για τις επιπτώσεις της, όταν αυτή εισπνέεται.


Ο οργανισμός τονίζει ότι αν και ακόμη δεν έχει αρκετά δεδομένα για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ουσία αυτή ευθύνεται για την πνευμονολογική νόσο, που εμφανίστηκε σε αρκετούς ατμιστές, συστήνει στους καταναλωτές να αποφεύγουν την ουσία.

Επειδή οι καταναλωτές δεν μπορούν να είναι σίγουροι ότι ένα υγρό με THC δεν περιέχει τη Vitamin E acetate, ο οργανισμός συνιστά να αποφεύγουν να αγοράζουν υγρά αναπλήρωσης από μικροπωλητές στο δρόμο. Ακόμη, συνιστά στους καταναλωτές να μην συμπληρώνουν THC ή άλλες ουσίες στα υγρά αναπλήρωσης, που αγοράζουν από το επίσημο δίκτυο πώλησης προϊόντων ατμίσματος.


Πηγή : virus