ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Συνταγογράφηση άσκησης κατά της κατάθλιψης

Πρόγραμμα άσκησης που συνταγογραφείται από ειδικό υγείας θα μπορούσε να ενεργοποιεί τα κανναβιδοειδή μόρια στον εγκέφαλο.


Πρόγραμμα άσκησης που συνταγογραφείται από ειδικό υγείας θα μπορούσε να ενεργοποιεί τα κανναβιδοειδή μόρια στον εγκέφαλο, κάτι που θα είχε θετική επίδραση στην κατάθλιψη.


Αυτό αναφέρει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Medicine and Science in Sports and Exercise.

Ο Jacob Meyer, του State University δήλωσε ότι αν οι επιστήμονες μπορέσουν να διαπιστώσουν πώς δρα η άσκηση στο ενδοκανναβινοειδές σύστημα θα μπορούσαν να σχεδιάσουν βέλτιστες παρεμβάσεις με άσκηση.

Οι ερευνητές συνταγογράφησαν 2 χωριστές τάξεις 30 λεπτών σε στατικό ποδήλατο σε 17 γυναίκες με κατάθλιψη.

Γυναίκες είχαν μέτρια άσκηση σε ένα μάθημα ενώ στο άλλο επέλεξαν το επίπεδο έντασης για την άσκησή τους.

Οι ερευνητές έλαβαν δείγματα αίματος από τις γυναίκες μετά από κάθε μάθημα και αξιολόγησαν τα επίπεδα διάθεσης και άγχους 10 και 30 λεπτά μετά την άσκηση.

Ορισμένες γυναίκες σε μια ομάδα επέλεξαν να ασκούνται με χαμηλότερη ένταση και άλλες με διαλείμματα και ποικιλία στην ένταση.

Γυναίκες σε κάθε μάθημα είχαν βελτιωμένη διάθεση αλλά αυτές στην ομάδα μέτριας έντασης είχαν αυξημένα επίπεδα ενδοκανναβινοειδών.

Ο ερευνητής δήλωσε ότι το να έχει συνταγογραφήσει κάποιος άλλος την άσκηση θα μπορούσε να εμπλέκει την ψυχολογική και βιολογική ανταπόκρισή στην άσκηση.


Πηγή : iatronet