ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

«Κλειδώνουν» οι Γενικοί Γραμματείς του υπ.Υγείας! Ποια ονόματα «παίζουν»


Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου αναμένεται να «κλείσουν» οι Γενικοί Γραμματείς που θα αναλάβουν στο υπουργείο Υγείας, όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr.
Ήδη οι προτάσεις έχουν πέσει στο τραπέζι ενώ έχουν ξεκινήσει και οι σχετικές συνομιλίες με τους ενδιαφερόμενους. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δύο είναι τα πρόσωπα που αυτή τη στιγμή τουλάχιστον προκρίνονται για τις θέσεις.
Όπως σημειώνουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr ήδη έχει προταθεί στον Πασχάλη Μπουχώρη,που προέρχεται από την ιδιωτική αγορά, ενώ έχει ξαναβρεθεί στο παρελθόν στην ίδια θέση. Αντίστοιχη πρόταση του έχει γίνει και τον ΕΟΠΥΥ, αλλά είναι άγνωστο εάν τελικά αποδεχθεί, καθώς ο ίδιος φαίνεται να έχει άλλο Οργανισμό στους στόχους του.
Παράλληλα η θέση του Γενικού Γραμματέα έχει προταθεί και στον Μπάμπη Καραθάνο ο οποίος έχει υπάρξει στο παρελθόν σύμβουλος των υπουργών Γεωργιάδη και Βορίδη. Πηγές του HealthReport.grτονίζουν πως αν δεν κλείσει η συμφωνία για τη Γενική Γραμματεία, είναι πιθανό να βρεθεί στον ΕΟΦ, δεδομένου ότι είναι φαρμακοποιός στο επάγγελμα και γνωρίζει καλά τα θέματα φαρμάκου.
Να σημειωθεί ότι ήδη έχει παραιτηθεί ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Σταμάτης Βαρδαρός.

Συνάντηση με Μητσοτάκη
Όλα ωστόσο θα κριθούν από την τελική θέση που θα πάρει ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον οποίο αναμένεται να συναντηθούν τα επόμενα 24ωρα οι πιθανοί νέοι Γενικοί Γραμματείς. Ο ίδιος όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr, θα καθορίσει και τις αρμοδιότητες που θα έχουν οι Γενικοί Γραμματείς.

Πηγή: healthreport