Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019

Έρχεται νέος κανονισμός παροχών στον ΕΟΠΥΥ! Τι αλλάζει

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF
Στην επικαιροποίηση του κανονισμού παροχών υγείας του  ΕΟΠΥΥ ( ΕΚΠΥ) αναμένεται να προχωρήσει η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας το επόμενο διάστημα.
Στόχος των αλλαγών είναι οι ασθενείς να έχουν καλύτερη και μεγαλύτερη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Πράγμα για το οποίο δεσμεύθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους συλλόγους ασθενών. 
Για το λόγο αυτό θα συσταθεί στο υπουργείου υγείας ειδικό γραφείο το οποίο θα αναλάβει να συγκεντρώνει τις προτάσεις των ασθενών ενώ καμία αλλαγή δεν θα γίνει εάν πρώτα δεν έχουν συμφωνήσει οι ασθενείς.
Πάντως οι αλλαγές που δρομολογούνται στον κανονισμό παροχών θα στηριχθούν στη φιλοσοφία που διακατέχει τον αρμόδιο υπουργό «πρώτα ο άνθρωπος».

Τι αλλάζει
Έτσι ο νέος κανονισμός αναμένεται να περιλαμβάνει αλλαγές στις παροχές των περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένων του Οργανισμού και σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, θα ανακατανεμηθούν πιο δίκαια τα κονδύλια που δίνονται σήμερα για υπηρεσίες και πράξεις που πραγματοποιούν οι ασφαλισμένοι- ασθενείς.
Επίσης θα υπάρξει και η υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για επέκταση της διάρκειας των επαναλαμβανόμενων συνταγών για τους χρονίως πάσχοντες, ώστε να μειώνεται η ταλαιπωρία των ασθενών με χρόνια νοσήματα για τη χορήγηση επαναληπτικής συνταγής.
Πάντως να σημειωθεί εδώ ότι οι όποιες αλλαγές πρώτα θα δοθούν σε διαπραγμάτευση με τους ασθενείς και μετά θα ψηφιστεί από τον ΕΟΠΥΥ.

Πηγή: healthreport