ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κατ’ οίκον διανομή ή από ιδιωτικά φαρμακεία τα φάρμακα για τους βαρέως πάσχοντες

Την κατ’ οίκον διανομή των φαρμάκων για τους βαρέως πάσχοντες συνανθρώπους μας ή, εναλλακτικά, τη χορήγηση των φαρμάκων τους από το ιδιωτικό φαρμακείο της επιλογής τους ανακοίνωσε μόλις, το απόγευμα του Σαββάτου 20 Ιουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη διαδικασία της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στην Ολομέλεια της Βουλής.


Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε επίσης την “άμεση πρόσληψη 2.000 γιατρών και, κυρίως, νοσηλευτών”, καθώς και την κατ’ έτος ένταξη 1.500 νοσηλευτών στο δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας, καθώς και την καθιέρωση δεύτερης βάρδιας για τη λειτουργία των γραμμικών επιταχυντών για τις ακτινοθεραπείες στους καρκινοπαθείς, με πρόσληψη νέων ειδικών τεχνολόγων για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για άμεση και πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου σε όλη τη χώρα, αρχής γενομένης από τους κλειστούς δημοσίους χώρους της ιδίας της Βουλής, ενώ ο ίδιος τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ότι “όλοι οι κάτοικοι της χώρας θα έχουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Κανείς δεν θα μείνει πίσω”.


Πηγή : healthview