ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Σε εκκρεμότητα λόγω εκλογών: Δελτίο τιμών, σκευάσματα κάνναβης, προσλήψεις και οδοντιατρική φροντίδα

Μείωση της συμμετοχής των ασθενών σε φάρμακα, οδοντιατρική περίθαλψη παιδιών, νέο δελτίο τιμών φαρμάκων αλλά και σκευάσματα φαρμακευτικής κάνναβης, περιλαμβάνονται στις εκκρεμότητες του υπουργείου Υγείας ενόψει των βουλευτικών εκλογών.
Οι παραπάνω ενέργειες έχουν ανακοινωθεί και σε κάποιες περιπτώσεις δρομολογηθεί, ωστόσο δεν έχουν τεθεί σε εφαρμογή. Πιο αναλυτικά:
· Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η υπογραφή υπουργικών αποφάσεων για το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων αλλά και την αλλαγή του τρόπου αποζημίωσης των φαρμάκων, από τον οποίο αναμένεται να προκύψουν μειώσεις στη συμμετοχή ασθενών.
· Εκκρεμεί η υπουργική απόφαση για την οδοντιατρική περίθαλψη 800.000 παιδιών ηλικίας 6 έως 12 ετών και συγκεκριμένα τις πράξεις που θα καλύπτονται με τη χρήση ειδικού κουπονιού – voucher.
· Σε αναμονή είναι και οι αποφάσεις για τον τρόπο διάθεσης των σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης ενώ εκκρεμούν και οι αποφάσεις για τη μεταφορά της αρμοδιότητας έγκρισης των ιατρικών συνεδρίων από τον ΕΟΦ στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, τις προδιαγραφές λειτουργίας των δημόσιων και των ιδιωτικών κέντρων απεξάρτησης και το περιεχόμενο της νέας εξειδίκευσης στην επείγουσα ιατρική.
Στο διάστημα πάντως που απομένει μέχρι τις εκλογές δεν φαίνεται να υπάρξουν εξελίξεις σε ότι αφορά τη νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος που σχεδίαζε να δημοσιεύσει το υπουργείο Υγείας για την κάλυψη θέσεων οικογενειακών γιατρών και παιδιάτρων στις Τοπικές Μονάδες Υγείας του νέου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Πηγή: healthview