ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το θέμα του ΦΠΑ στα φάρμακα

Συνάντηση είχε το πρωί του Σαββάτου στη Ρόδο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου (μεταξύ των άλλων δραστηριοτήτων και επαφών που περιελάμβανε το πρόγραμμά του).

Τα Δωδεκάνησα διάλεξε ως πρώτο σταθμό της προεκλογικής του εκστρατείας (αν και επισήμως ακόμα δεν έχουν προκηρυχθεί οι εκλογές), πριν μεταβεί για επίσκεψη υψηλού συμβολισμού στο ακριτικό Καστελλόριζο και ακολούθως στην Κάλυμνο και στην Κω, ολοκληρώνοντας έτσι το πρώτο βήμα της προεκλογικής περιόδου.

Κατά την διάρκεια των τοποθετήσεων που έκαναν και των ερωτήσεων που υπέβαλαν οι άνθρωποι της αγοράς στον αρχηγό του κόμματος που αναδείχθηκε πρώτο στις ευρωεκλογές, σχετικά με θέματα που απασχολούν  την κάθε επαγγελματική τάξη, υπήρξε και αναφορά από τον εκπρόσωπο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου στο θέμα του ΦΠΑ των φαρμάκων.

Συγκεκριμένα έγινε ερώτηση σχετικά με την κατάργηση του υπερκατώτατου συντελεστή 6% (κάτι που διακινείται έντονα τις τελευταίες ημέρες, πιθανώς τροφοδοτούμενο και από ατυχείς δηλώσεις στελεχών της αντιπολίτευσης), ο οποίος ισχύει για κάποια είδη μεταξύ των οποίων και τα φάρμακα.

Η αντίδραση του κ. Μητσοτάκη ήταν άμεση και ξεκαθάρισε αμέσως ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, δηλώνοντας ότι ο συντελεστής αυτός θα παραμείνει ως έχει και καμιά αλλαγή δεν πρόκειται να γίνει ούτε σ' αυτόν, ούτε στα είδη που αυτός περιλαμβάνει. Στην δευτερολογία του μάλιστα το τόνισε ξανά και ξεκαθάρισε ότι ουδεμία αλλαγή προβλέπεται για τον ΦΠΑ των φαρμάκων, κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο οριστικά το ζήτημα.