ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Έτοιμο και το Μητρώο Θαλασσαιμικών Ασθενών!

Μετά το Μητρώο Διαβήτη ο ΕΟΠΥΥ δημιούργησε ηλεκτρονική εφαρμογή για την καταγραφή και των ασθενών με θαλασσαιμία.

Στη δημιουργία μητρώων ασθενών, ως εργαλεία εξοικονόμησης, ελέγχου και αξιολόγησης, που μπορούν να βελτιώσουν και τη σχέση των πασχόντων με τον φορέα, προχωράει ο ΕΟΠΥΥ. Μετά την ενεργοποίηση του Μητρώου για το Διαβήτη, η οποία δεν ήταν χωρίς προβλήματα, ο Οργανισμός «ανεβάζει» και το Μητρώο Θαλασσαιμίας.


«Στην εφαρμογή θα πρέπει να εγγραφούν από τους θεράποντες ιατρούς τους οι ασθενείς που πάσχουν από θαλασσαιμία», διευκρινίζει σε ανακοίνωση ο Γενικός Διευθυντής Οργάνωσης και Σχεδιασμού Αγοράς Υπηρεσιών Υγείας Γ. Αγγούρης. Η διαδικασία είναι υποχρεωτική για την έκδοση γνωμάτευσης για τα αναλώσιμα υλικά Θαλασσαιμίας, ενώ το μητρώο θα τεθεί σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα ο πιστοποιημένος στο μητρώο του ΕΟΠΥΥ γιατρός αιματολόγος,παθολόγος ή παιδίατρος των εν λειτουργία Μονάδων Μεσογειακής Αναιμίας καλείται να καταχωρήσει τον ασθενή στο μητρώο, μέσω της ιστοσελίδας του ΕΟΠΥΥ, στο πεδίο «ΠΑΡΟΧΟΣ ΥΓΕΙΑΣ» – «ΜΗΤΡΩΟ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑΣ», χρησιμοποιώντας τους ίδιους κωδικούς που χρησιμοποιεί για την έκδοση γνωματεύσεων. Μάλιστα, ο γιατρός θα ενημερώνεται κατά πόσο είναι καταχωρημένος στο Μητρώο ή όχι ο εκάστοτε ασθενής, από το ίδιο το σύστημα όταν πάει να δημιουργήσει νέο φάκελο ασθενούς.

Ο κ. Αγγούρης καλεί τους γιατρούς να αναφέρουν, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τυχόν τεχνικά προβλήματα (eopyynet.registries@eopyy.gov.gr), το πλήθος και η σοβαρότητα μένει να φανούν, με τους εμπλεκόμενους να εύχονται να αποφύγουν μια επανάληψη των προβλημάτων που προέκυψαν κατά την εφαρμογή του Μητρώου Διαβήτη.

Μητρώο Ασθενων Θαλασσαιμιας (Οδηγίες)

Πηγή : virus