ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Φρένο επιχειρεί να βάλει ο ΕΟΦ στις ελλείψεις φαρμάκων στα φαρμακεία με ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα

«Φρένο» στις συνεχείς ελλείψεις φαρμάκων που παρατηρούνται στα φαρμακεία αλλά και γενικότερα στην αγορά, θα επιχειρήσει να βάλει από τους πρώτους μήνες της θητείας του ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΦ.

Όπως δήλωσε ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΦ Ιωάννης Μαλέμης, μέσα στις βασικές του προτεραιότητες είναι να τεθεί σε λειτουργία μία ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία θα είναι συνεχώς ενημερωμένη για τις ελλείψεις στα σκευάσματα της ελληνικής αγοράς. 


Σύμφωνα με το σχεδιασμό του θα αναπτυχθούν νέα ηλεκτρονικά συστήματα ώστε να εντοπίζονται αμέσως οι ελλείψεις των φαρμάκων και να καλύπτονται προκειμένου να μη δημιουργούνται προβλήματα στην αγορά. «Θα υπάρξει ανάπτυξη ηλεκτρονικών συστημάτων στον ΕΟΦ ώστε να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση και να ελέγχουμε πιο αποτελεσματικά τη διακίνηση των φαρμάκων» επεσήμανε ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΦ.

Και εξηγεί: «Θα υπάρχει μία ειδική πλατφόρμα όπου θα δηλώνεται η έλλειψη ενός φαρμάκου και μέσα σε 48 ώρες θα υπάρχει λύση, καθώς ελλείψεις έχουμε και εξαιτίας των παράνομων εξαγωγών και εξαιτίας των παράλληλων εξαγωγών».

Να σημειωθεί ότι συχνά πυκνά στα φαρμακεία παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις σε βασικά σκευάσματα με συνέπεια να ταλαιπωρούνται τόσο οι ασθενείς όσο και οι φαρμακοποιοί που αναζητούν απεγνωσμένα ένα φάρμακο για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους.


Πηγή : healthreport