ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Εν μέσω διαξιφισμών εκρίθηκαν από τη Βουλή οι πρόεδροι ΕΟΠΥΥ και ΕΟΦ

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής οι διορισμοί του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Βασίλη Πλαγιανάκου, και του προέδρου του ΕΟΦ, Ιωάννη Μαλέμη.

Κατά τη ψηφοφορία, η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε και τις δύο υποψηφιότητες, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν «παρών».


Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, μίλησε για εξυγίανση του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος όπως είπε «πληρώνει κανονικά τους παρόχους υγείας και τους προμηθευτές, και έχει υπέρ-αρκετή η χρηματοδότηση». Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν πια τα υπέρογκα ληξιπρόθεσμα χρέη ενώ ανέφερε ότι ο Οργανισμός θα ενισχυθεί αυτή τη χρονιά από τους κλειστούς προϋπολογισμούς, με επιπλέον 47,5 εκατομμύρια ευρώ.

Αναφερόμενος στον ΕΟΦ, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω και με ειδικούς επιστήμονες.

Έντονη αντιπαράθεση

Προηγήθηκαν έντονοι λεκτικοί διαξιφισμοί μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, του τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Οικονόμου, και του προέδρου της Επιτροπής, Νίκου Μανιού.

Ο Β.Οικονόμου αμφισβήτησε τα στοιχεία του υπουργείου για τη σημερινή κατάσταση στο χώρο της υγείας σε σχέση με το παρελθόν, αναφέροντας μάλιστα πως η σημερινή κυβέρνηση ασκεί νεοφιλελεύθερη πολιτική στο χώρο της Υγείας.

«Σταματήστε την πολιτική του προέδρου σας να λέτε αυτά που λέτε. Ο διαλυμένος ΕΟΠΥΥ του 2015 δεν έχει καμία σχέση με τον υγιή Οργανισμό του 2019. Όσο και αν πονάει, ζηλεύετε που τα κατάφερε αυτή η κυβέρνηση», του απάντησε ο Π.Πολάκης.

«Νομίζεις ότι θα κάνεις το μάγκα; Δεν περνάνε εδώ αυτά... 'Αντε επιτέλους από εδώ κουτσαβάκια…», ανταπάντησε ο Β.Οικονόμου, με το Ν.Μανιό να παρεμβαίνει απειλώντας με αποβολή από την αίθουσα.


Πηγή : onmed