ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Στο χαμηλότερο 9ετίας η Ε&Α στο φάρμακο

Το μέσο κόστος ανάπτυξης ενός νέου σκευάσματος φθάνει τα 2,18 δισ. δολάρια. 

Παρά το γεγονός ότι το 2018 ήταν ένα ακόμη ισχυρό έτος για τον τομέα των φαρμακευτικών και βιοτεχνολογικών προϊόντων, η παραγωγικότητα της Ε & Α έχει περιοριστεί ανησυχητικά.

Σε έρευνά της, η Deloitte αναφέρει ότι οι προβλεπόμενες αποδόσεις των επενδύσεων στην έρευνα και ανάπτυξη για τις 12 πρώτες φαρμακευτικές εταιρείες μειώθηκαν στο 1,9% - το χαμηλότερο επίπεδο από τότε που η εταιρεία ξεκίνησε τις εκθέσεις της εδώ και εννέα χρόνια.


Η έρευνα από το Τμήμα Λύσεων για την Υγεία, της Deloitte, διαπίστωσε ότι οι αποδόσεις μειώθηκαν κατά 1,8 ποσοστιαίες μονάδες από 3,7% το 2017.

Συνολικά, οι αποδόσεις περιορίστηκαν κατά 8,2 ποσοστιαίες μονάδες από το 2010, όταν διαμορφώθηκαν στο 10,1%.

Όσον αφορά στο μέσο κόστος ανάπτυξης ενός νέου σκευάσματος συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών έγκρισης και promotion, αυτό φθάνει σήμερα τα 2,18 δισ. δολ. (1,61 δισεκατομμύρια λίρες Αγγλίας), που είναι σχεδόν διπλάσιο του κόστους που είχε το 2010 και ήταν 1,18 δις δολάρια ( 880 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας).

Στον αντίποδα βρίσκονται οι εκτιμώμενες πωλήσεις για νέο σκεύασμα που έχουν μειωθεί στο μισό μέσα σε οκτώ χρόνια. Από 816 εκατ. δολ. το 2010, σε 407 εκατ. δολ. το 2018.

Η Deloitte αναφέρει ότι η βιομηχανία πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με νέους τρόπους εργασίας δίνοντας έμφαση στην εξεύρεση πραγματικά καινοτόμων προϊόντων.

Ο τομέας δείχνει να επενδύει ουσιαστικά σε τεχνολογίες όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη και η Ρομποτική Διαδικασία Αυτοματισμού (RPA), αλλά μια πραγματική εικόνα των ωφελειών από αυτές τις καινοτομίες δεν θα είναι εμφανής για μερικά χρόνια ακόμη.

Ο Colin Terry, συνεργάτης στην Deloitte, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η: "Η μείωση του χρόνου και του κόστους του κύκλου της Ε & Α είναι ζωτικής σημασίας σε έναν κόσμο όπου οι προβλεπόμενες πωλήσεις παραμένουν στάσιμες. Προκειμένου να μεγιστοποιήσει την απόδοση των επενδύσεών του, ο κλάδος πρέπει να συμπεριλάβει τις νέες τεχνολογίες και να αναζητήσει τα ταλέντα που θα εφαρμόσουν και θα διατηρήσουν το νέο μοντέλο.

Δεν είναι μυστικό, όπως αναφέρεται στην έρευνα, ότι οι μικρότερες φαρμακευτικές και βιοτεχνολογικές εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να επιτύχουν μεγαλύτερη παραγωγικότητα σε σύγκριση με μεγάλες φαρμακευτικές.

Εκτός από τις 12 αρχικές εταιρείες που συμμετείχαν στην έρευνα, από το 2015 χρησιμοποιούνται και τέσσερις μικρότερες και πιο εξειδικευμένες εταιρείες ως ομάδα επέκτασης της έρευνας Ε & Α, παρόλο που η Deloitte δεν τις κατονομάζει.

Παρόλο που οι εταιρείες αυτές είδαν τις περσινές τους αποδόσεις να μειώνονται, από 12,5% το 2017 σε 9,3% το 2018, η μείωση αυτή οφείλεται στο κόστος της εμπορευματοποίησης πέντε φαρμάκων υψηλής αξίας από τις τέσσερις εταιρείες.


Πηγή : iatronet