ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ξεχάστε ότι σας είπαν για τον οικογενειακό γιατρό!

Τον προαιρετικό χαρακτήρα της εγγραφής στον οικογενειακό γιατρό παραδέχτηκε, κι επίσημα, ο υπουργός Υγείας.

Από το μαστίγιο στο καρότο πέρασε η Αριστοτέλους σχετικά με την εφαρμογή του νέου συστήματος παραπομπών, που αποτελεί τον «κορμό» της κυβερνητικής παρέμβασης στην ΠΦΥ.

Σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο «Κόκκινο 105,5», ο Ανδρέας Ξανθός ξεκαθάρισε πως ακόμη κι αν δεν εγγραφεί κάποιος πολίτης σε οικογενειακό γιατρό, δεν θα αλλάξει τίποτε στον τρόπο με τον οποίο καλύπτονταν μέχρι σήμερα. «Θέλουμε σιγά-σιγά να εμπιστευτούν τον νέο θεσμό» υποστήριξε ο υπουργός, κάνοντας λόγο για σταδιακή εφαρμογή του μέτρου.


Κι αυτό λίγες μόλις ημέρες μετά τη «φιέστα» του Ζαππείου για την «εμβληματική» – όπως επιμένει να χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός – μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ, στην οποία αποδείχθηκε η αποτυχία του εγχειρήματος σε όλα τα επίπεδα.

Εξάλλου, η απόλυση εκατοντάδων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων που υπηρετούν στις δομές με ασφαλιστικά μέτρα, είναι προ των πυλών κι απειλεί να «τινάξει στον αέρα» τη λειτουργία ακόμη και υφιστάμενων μονάδων.

Κατά τον υπουργό, πάντως, οι ΤοΜΥ πανελλαδικά θα φτάσουν τις 120 τον Ιανουάριο. Θα έχουν, όμως, προσωπικό; Ή μόνο γενικούς γιατρούς με διετείς συμβάσεις;


Πηγή : virus