ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Σε διαβούλευση η τιμολόγηση για 99+3 καινούρια φάρμακα

Το δρόμο της διαβούλευσης πήραν τα νέα σκευάσματα για τα οποία ζητήθηκε η χορήγηση τιμής κατά το 3ο τρίμηνο του έτους, προκειμένου να κυκλοφορήσουν στην εγχώρια αγορά. Πρόκειται για 99 συνταγογραφούμενα φάρμακα και τρία ΜΗΣΥΦΑ.
Ο ΕΟΦ δημοσιοποίησε χθες τις προτεινόμενες τιμές για τα σκευάσματα αυτά, καλώντας τις φαρμακευτικές να υποβάλλουν τις παρατηρήσεις τους ηλεκτρονικά, στην αρμόδια διεύθυνση τιμολόγησης, μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 23 Νοεμβρίου.

Θα ακολουθήσει και συνάντηση της υπηρεσίας με τους εκπροσώπους των εταιριών, εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο από τις φαρμακευτικές προκειμένου να καταθέσουν συμπληρωματικά στοιχεία ή να υποστηρίξουν τις θέσεις τους τεκμηριωμένα, την ερχόμενη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, από τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ορίσει το Τμήμα Τιμολόγησης Φαρμάκων (εδώ).
Αναλυτικά, ο κατάλογος με τις προτεινόμενες τιμές για τα νέα φάρμακα, περιλαμβάνει 17 πρωτότυπα βιολογικά προϊόντα, 2 πρωτότυπα βιολογικά προϊόντα σε νέα μορφή, συσκευασία ή περιεκτικότητα, 7 πρωτότυπα σε νέα μορφή, περιεκτικότητα ή συσκευασία, ένα υβριδικό, ένα εγχωρίως παραγόμενο γενόσημο, 6 όμοια βιολογικά που αφορούν ένα μόνο φάρμακο για αυτοάνοσες παθήσεις και 73 γενόσημα.
Σε ότι αφορά τα τρία νέα ΜΗΣΥΦΑ, αφορούν ένα γενόσημο παυσίπονο σε μορφή λοσιόν και δύο μικροκλύσματα γλυκερίνης για παιδιά και βρέφη.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαβούλευσης για την τιμολόγηση, ο ΕΟΦ θα αναρτήσει τις νέες τιμές μετά τις διορθώσεις που ενδέχεται να υπάρξουν, προκειμένου οι κατάλογοι να πάρουν το δρόμο τους προς το υπουργείο Υγείας για έγκριση και έκδοση των νέων δελτίων τιμών.
O κατάλογος με τις προτεινόμενες τιμές των νέων φαρμάκων, επισυνάπτεται εδώ.

Πηγή: healthmag