ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Οι Θεσσαλονικείς «αγκάλιασαν» την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των πολιτών στην πρωτότυπη δράση με τίτλο «Ημέρα του Φαρμακοποιού» που διοργάνωσε στο Λευκό Πύργο ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Περισσότεροι από 3.000 Θεσσαλονικείς επισκέφθηκαν το μεγάλο εικονικό φαρμακείο που στήθηκε στην παραλία της πόλης και σχεδόν 2.000 από αυτούς ενημερώθηκαν από εθελοντές φαρμακοποιούς-μέλη του Συλλόγου για θέματα υγείας, ομορφιάς και ευεξίας.

Όσοι βρέθηκαν στο χώρο της εκδήλωσης έλαβαν χρήσιμες οδηγίες για τη διαχείριση και τη συμμόρφωση στη φαρμακοθεραπεία, αλλά και συμβουλές για ζητήματα όπως διακοπή καπνίσματος, γαστρεντερικά προβλήματα-διάρροια, κρυολόγημα, φλεβική νόσος και αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.


Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της πόλης από το χώρο της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Υγείας, οι οποίοι συνεχάρησαν τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για την πρωτότυπη δράση που ανέλαβε, στόχος της οποίας ήταν η ανάδειξη του ουσιαστικού ρόλου του φαρμακοποιού στην παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

«Ο Σύλλογός μας, στο πλαίσιο της προσπάθειας του κλάδου για ανάδειξη του ρόλου μας στη δημόσια υγεία, δημιούργησε ένα νέο θεσμό για την Ελλάδα, την «Ημέρα Φαρμακοποιού». Οι πολίτες αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία μας και επισκέφτηκαν το εικονικό φαρμακείο που στήθηκε στο χώρο μπροστά από το Λευκό Πύργο. Στόχος της δράσης μας ήταν να αναδείξουμε το φαρμακείο της γειτονιάς ως κέντρο παροχής υπηρεσιών φαρμακευτικής φροντίδας, πέρα από τη βασική υπηρεσία της ασφαλούς χορήγησης φαρμάκων. Ο Έλληνας φαρμακοποιός, χάρη στην επιστημονική κατάρτιση και το κοινωνικό πρόσωπό του, συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση της υγείας των συμπολιτών μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης.

Την εκδήλωση οργάνωσε η εταιρεία Noufio Communications Services.


Πηγή : virus