ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΕΟΦ: "Λουκέτο" σε εταιρεία που υποσχόταν φυτική θεραπεία για τον HIV/ AIDS

Το κλείσιμο και την επιβολή κυρώσεων σε επιχείρηση που μέσω της ιστοσελίδας της υποσχόταν πλήρη εκρίζωση του ιού HIV με φυτικά σκευάσματα διέταξε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, μετά από έγγραφη καταγγελία του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας "ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ".
Πιο συγκεκριμένα, η καταγγελία αφορούσε ελληνική εταιρεία η οποία ανέφερε στο site της πως διαθέτει σκευάσματα για «ολιστική θεραπεία για τη νόσο AIDS/HIV – ενισχυμένη αγωγή», κάτι ωστόσο που δεν ισχύει, αφού στην πραγματικότητα τα συγκεκριμένα σκευάσματα δεν είχαν καν άδεια κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ!
Με δεδομένο το παραπάνω, λοιπόν ο Οργανισμός πρότεινε στο Υπουργείο Υγείας την επιβολή κυρώσεων προς την εταιρεία για παράβαση των διατάξεων της φαρμακευτικής νομοθεσίας, ενώ με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γιαννόπουλου επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο. Στο πλαίσιο των κυρώσεων, επίσης, ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η κατάργηση του εν λόγω ηλεκτρονικού καταστήματος.

Τι υποστήριζε η εταιρεία
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η συγκεκριμένη "θεραπεία" περιέχει φυτικά έλαια και "χρησιμοποιείται σε περίπτωση πολύ χαμηλού αριθμού CD4 λεμφοκυττάρων (κάτω από 500), έτσι ώστε να προστατέψουμε τον οργανισμό και από ιώσεις και από λοιμώξεις, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα και αποτελεσματικά τον ιό HIV, σε μη ανιχνεύσιμα αντίγραφα".
Μάλιστα, η εταιρεία έφθανε σε σημείο να υπόσχεται και την εκρίζωση του ιού, καθώς συνιστά τη συνέχιση της θεραπείας "μέχρι την απόλυτη εξάλειψη της πάθησης".
Όπως επισημαίνεται από τη "ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ" πρόκειται "για μία προφανή και απόλυτα επικίνδυνη απόπειρα παραπλάνησης των οροθετικών ατόμων, με σκοπό το αθέμιτο κέρδος καθώς η εν λόγω θεραπεία πωλείται προς 120 ευρώ".
Κι αυτό διότι δεδομένου ότι το HIV/AIDS είναι μία καταληκτική νόσος, η οποία χωρίς τη χορήγηση αντιρετροϊκής αγωγής που καταστέλλει την αναπαραγωγή του ιού στον οργανισμό του ανθρώπου και μετατρέπει έτσι τη νόσο σε χρόνια, οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι άλλη φυτική θεραπεία αντιμετωπίζει τον HIV, θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των οροθετικών ατόμων, καθώς και τη δημόσια υγεία.
Η «Θετική Φωνή», λοιπον καλεί οποιονδήποτε εντοπίζει αντίστοιχες απόπειρες παραπλάνησης και εκμετάλλευσης των ασθενών και των πολιτών εν γένει, να υποβάλει σχετικά καταγγελία στον ΕΟΦ, προκειμένου επιβάλλονται οι ανάλογες κυρώσεις από την πολιτεία.

Πηγή: healthmag