ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Κρούσματα εξαπάτησης φαρμακοποιών και φαρμακαποθηκάριων

Κρούσματα εξαπάτησης φαρμακοποιών και φαρμακαποθηκαρίων έχουν πέσει στην αντίληψη εταιρειών προϊόντων φαρμακείου, μεταξύ των οποίων και της Green Import που διανέμει τα συμπληρώματα διατροφής Lamberts.
Οι «επιτήδειοι» προσεγγίζουν φαρμακεία, και κυρίως μεγάλα e-shop φαρμακείων, αλλά και φαρμακαποθήκες, και προσφέρουν γνωστά προϊόντα σε «χαμηλότερες» τιμές από την επίσημη αντιπροσωπεία.
Αν μάλιστα γίνει παραγγελία, το τιμολόγιο αγοράς έρχεται από χώρα του εξωτερικού (κυρίως από τη Μεγάλη Βρετανία).
Σημειώνεται όμως ότι όσοι προβούν σε παραγγελία προϊόντων από μη επίσημους αντιπροσώπους και στη συνέχεια προωθήσουν τα προϊόντα αυτά στον καταναλωτή φέρουν ποινική/αστική ευθύνη (όπως φυσικά και ο παράνομος εισαγωγέας) και διώκονται νομικά από τον ΕΟΦ και την εφορία.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία Green Import αποτελεί το μοναδικό εισαγωγέα και υπεύθυνο κυκλοφορίας των προϊόντων Lamberts στην Ελλάδα.
Η εταιρεία επισημαίνει ότι οι παράνομοι εισαγωγείς δεν έχουν τη δυνατότητα γνωστοποίησης προϊόντων στον Ε.Ο.Φ., ενώ είναι πιθανό να μην ανταποκρίνονται στην ποιότητα και στις υψηλές προδιαγραφές της Lamberts Healthcare Ltd.
Τέλος, σημειώνεται ότι η όποια παράνομη ενέργεια τέτοιου είδους θα γνωστοποιηθεί άμεσα στον εισαγγελέα, την ελληνική αστυνομία, τον ΕΟΦ και στο ΣΔΟΕ.