ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Το δρόμο της αγοράς "βλέπουν" 145 νέα φάρμακα

Τιμές σε 145 νέα φάρμακα έδωσε ο ΕΟΦ και ανάρτησε τον σχετικό πίνακα στην ιστοσελίδα του, προκειμένου να ξεκινήσει η διαβούλευση με τις φαρμακευτικές που ετοιμάζονται να τα διαθέσουν στην ελληνική αγορά.
Πρόκειται για σκευάσματα για τα οποία υποβλήθηκαν αιτήσεις τιμολόγησης κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους και όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, οι κάτοχοι των αδειών κυκλοφορίας τους μπορούν να υποβάλλουν παρατηρήσεις επί των τιμών που δόθηκαν, στο τμήμα τιμολόγησης του ΕΟΦ, ηλεκτρονικά (στη διεύθυνση pricelist_newdrugs@eof.gr) μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη 5 Ιουλίου.
Παράλληλα, προγραμματίζεται δια ζώσης διαβούλευση, με την κατάθεση συμπληρωματικών στοιχείων την ερχόμενη Παρασκευή, 6 Ιουλίου από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι.
Στον πίνακα των 145 νέων σκευασμάτων περιλαμβάνονται 68 γενόσημα, 10 υβριδικά, 1 όμοιο βιολογικό, 16 καλώς καθιερωμένης χρήσης, 14 σταθερού συνδυασμού, 14 πλήρους αίτησης, 16 νέα δραστική ουσία και 1 με γνωστή δραστική. Από αυτά, τα 5 είναι βιολογικά, 6 βιοτεχνολογικά, 3 ενέσιμα μεγάλου όγκου και 2 ενέσιμα διαλύματα μικρού όγκου, δυο εμβόλια ένα αντιγριπικό και ένα αντιτετανικό, 5 ορφανά φάρμακα, και 122 φαρμακευτικά προϊόντα.
Ο πίνακας με τις τιμές των νέων φαρμάκων επισυνάπτεται εδώ.
Το πρόγραμμα διαβούλευσης στον ΕΟΦ την ερχόμενη Παρασκευή, επισυνάπτεται εδώ.

Πηγή: healthmag