ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Νέες τιμές για 145 νέα φάρμακα και 21 ΜΗΣΥΦΑ

Προς έγκριση οι προτάσεις του ΕΟΦ από το υπουργείο Υγείας.

Οι τελικές τιμές του ΕΟΦ που προτείνονται στο υπουργείο Υγείας για την τιμολόγηση 145 νέων φαρμάκων, αναρτήθηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Οι τιμές αυτές, που αφορούν τα φάρμακα που ζήτησαν τιμή προκειμένου να κυκλοφορήσουν στην αγορά κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, απεστάλησαν και στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας.


Στον πίνακα των 145 νέων σκευασμάτων περιλαμβάνονται 34 νέα προϊόντα με προστασία πατέντας, 5 πρωτότυπα σε νέες μορφές, 10 ελληνικά παραγόμενα που τιμολογήθηκαν με κοστολόγιο, 10 καλώς καθιερωμένης χρήσης, 12 με σταθερό συνδυασμό, 7 υβριδικά, 60 νέα γενόσημα, 6 γενόσημα σε νέες συσκευασίες και περιεκτικότητες.

Οι τιμές των νέων αυτών φαρμάκων κυμαίνονται από 0,24 ευρώ για ένα απλό ορό μέχρι 18.374,52 ευρώ για ένα σετ ορφανού φαρμάκου που αφορά το γαστρεντερικό σύστημα των παιδιών.

Οι τελικές προτεινόμενες τιμές για τα νέα φάρμακα, επισυνάπτονται εδώ.

Στο μεταξύ σήμερα ολοκληρώθηκε και η διαβούλευση για τις τιμές των ΜΗΣΥΦΑ του πρώτου τριμήνου του έτους, των οποίων οι τιμές αναρτήθηκαν προχθές στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ.

Η ανάρτηση αφορά τις ενδεικτικές λιανικές τιμές 21 νέων προϊόντων, των οποίων η τιμή κυμαίνεται από 2,30 - 19,45 ευρώ ανά τεμάχιο.

Οι τελικές προτεινόμενες τιμές για τα νέα ΜΗΣΥΦΑ, επισυνάπτονται εδώ.


Πηγή : healthmag