ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ατομικό τεστ αυτοδιάγνωσης του ιού ΗΙV από τα φαρμακεία της Γερμανίας

«Τεστ αυτοδιάγνωσης» του ιού HIV προτίθεται να διαθέσει το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η μετάδοσή του, μέσω της ταχύτερης διάγνωσης του ιού.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας, Γενς Σπαν, το τεστ ανίχνευσης του αντισώματος του ιού της Ανθρώπινης Ανοσοανεπάρκειας (HIV) θα συμβάλει στην προστασία της δημόσιας υγείας της Γερμανίας, καθώς στην Ομοσπονδία υπολογίζεται από τις αρμόδιες αρχές ότι περίπου 13.000 είναι φορείς του ιού χωρίς να το γνωρίζουν.
Προς το παρόν οι Γερμανοί που επιθυμούν να εξεταστούν για τον ιό HIV πρέπει να απευθυνθούν σε ιατρούς, νοσοκομεία και ειδικά αιματολογικά κέντρα, κάτι που αρκετοί άνθρωποι αποφεύγουν να πράξουν υπό τον φόβο του κοινωνικού στιγματισμού.
Σύμφωνα με το σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης, κάθε πολίτης που υποπτεύεται πως ενδέχεται να είναι φορέας του ιού, θα μπορεί να αγοράζει το ατομικό «τεστ αυτοδιάγνωσης» από το φαρμακείο και να μάθει το αποτέλεσμα άμεσα.
Στην Αυστρία αντίστοιχα ατομικά τεστ κυκλοφορούν ήδη στα φαρμακεία εδώ και μερικούς μήνες και μπορούν να εντοπίσουν τη λοίμωξη μόλις 12 εβδομάδες μετά την εμφάνισή της.
Αν ένας φορέας δεν δεχθεί θεραπεία, ο ιός HIV ενδέχεται να μετατραπεί σε AIDS. Ωστόσο, η σύγχρονη αντιρετροϊκή θεραπεία είναι πολύ εξελιγμένη ώστε πλέον οι φορείς του ιού να έχουν μια σχετικά φυσιολογική ζωή και κανονικό προσδόκιμο ζωής.