ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Προωθείται συμπλήρωμα διατροφής για τη θεραπεία του διαβήτη-Δεν διαθέτει έγκριση από τον ΕΟΦ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) προειδοποιεί ότι το προϊόν Diabexin της εταιρείας Botanica δεν διαθέτει έγκριση από τον Οργανισμό, καθώς δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του.
Το προϊόν διακινείται μέσω διαδικτύου ως συμπλήρωμα διατροφής, αλλά προβάλλεται με θεραπευτικές ενδείξεις που παραπέμπουν σε φαρμακευτική δράση (σ.σ. τη θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη).
Όπως πάντα, ο Ε.Ο.Φ. υπενθυμίζει στο καταναλωτικό κοινό ότι αγορά φαρμάκων από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.
Στη σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού σημειώνεται δε ότι σε παλαιότερο Δελτίο Τύπου (από τις 23/11/2017) που είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ε.Ο.Φ., υπήρξε σχετική προειδοποίηση για όλα τα προϊόντα της εν λόγω εταιρείας (Alergoxin, Arthrofix Regenerator, Arthroxin, Cardioxin, Colon Cleaner, Diabexin, Fat Burner, Gastroxin, Hepa Cleaner, Heparexin, Immunixin, Manmax, Multitonic, SlimX5, Triactal, Uroxin, Varixin, Womanixin και Youth Booster), καθώς όλα προβάλλονται ότι έχουν θεραπευτικές ενδείξεις που παραπέμπουν σε φαρμακευτική δράση.
Η προειδοποίηση συγκεκριμένα για το Diabexin, κρίνεται τώρα απαραίτητη για την προστασία της δημόσιας υγείας, λόγω της έντονης προώθησής του μέσω διαδικτύου.