ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

«Σε αναμμένα κάρβουνα» τα άτομα με Διαβήτη

Ανησυχία και οργή εκφράζουν τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη για τις περικοπές που εισάγει ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ, που εισήγαγε η Αριστοτέλους. Εκτός από τις παρεμβάσεις που πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες σε κάθε επίπεδο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) προκειμένου να διορθωθούν περικοπές και παραλείψεις, τα άτομα με διαβήτη αναγκάζονται να κατέβουν και στο δρόμο!


«Οι ρυθμίσεις του νέου Κανονισμού, ο οποίος ψηφίστηκε χωρίς καμιά διαβούλευση με τις κοινωνικές ομάδες, υποβαθμίζουν, όπως γίνεται αντιληπτό, την ποιότητα της υγείας και της ζωής των ανθρώπων με Σακχαρώδη Διαβήτη και τους οδηγούν σε απροσπέλαστα αδιέξοδα», αναφέρει η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, η οποία επισημαίνει ότι ο νέος ΕΚΠΥ δεν συμπεριέλαβε τις τροποποιήσεις του τις προτάσεις της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, προτάσεις που έχουν κατατεθεί από το 2013!

Περιγράφουν, δε, μια καθημερινότητα με σημαντικές μειώσεις στις μηνιαίες ποσότητες των αναλωσίμων υλικών, επιβολή συμμετοχής σε σύγχρονα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και αποκλεισμό ακόμα και της έννοιας του θεραπευτικού υποδήματος για το Διαβήτη από τον Κανονισμό…

Μάλιστα, προειδοποιούν πως καθίσταται ουτοπική η πρόσβαση τους σε οποιαδήποτε νέα τεχνολογία, που θα μπορούσε να βελτιώσει την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής τους, απομακρύνοντας τον κίνδυνο επικίνδυνων και κοστοβόρων επιπλοκών.

«Το πολύτιμο αγαθό της υγείας, στο νέο πλαίσιο, θα μπορούν να το απολαμβάνουν μόνο οι έχοντες την οικονομική δυνατότητα. Οι υπόλοιποι; Στον Καιάδα!», υπογραμμίζουν οι εκπρόσωποι των ατόμων με διαβήτη.

«Οι αόριστες και αναξιόπιστες πλέον υποσχέσεις, με τις οποίες κερδίζουν χρόνο οι αρμόδιοι που χαράζουν και εφαρμόζουν πολιτικές υγείας, εξάντλησαν τα όρια και την υπομονή μας! Ο εμπαιγμός εις βάρος μας δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο! Φτάνει πια!» σημειώνουν με οργή.

Σε αυτή την κατεύθυνση καλεί σε όλους τους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη, το οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον, όλους τους Συλλόγους και τις δικτυακές ομάδες των ατόμων με Διαβήτη να συμμετάσχουν στην πορεία διαμαρτυρίας και τη συγκέντρωση, που οργανώνει στο Υπουργείο Υγείας, στις 27 Ιουνίου. Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ δίνει ραντεβού στις 12.30 στο Πεδίο του Άρεως.

Μέχρι την πορεία διαμαρτυρίας, ωστόσο, η Ομοσπονδία κατέθεσε και πάλι τις προτάσεις για τον ΕΚΠΥ, στον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, ελπίζοντας πως έστω και την ύστατη στιγμή θα γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις.


Πηγή : virus