ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Πώς θα κινηθεί η αγορά διατροφής για ογκολογικούς ασθενείς

Έκθεση αναφέρει ότι η αγορά της σίτισης που απευθύνεται στους καρκινοπαθείς αναμένεται να φθάσει τα 2,21 δισ. δολ. μέχρι το 2023.

Η στροφή από την παρεντερική στην εντερική διατροφή σε συνδυασμό με την αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου, την εντονότερη ζήτηση για την σίτιση των ασθενών που βρίσκονται στο σπίτι, την αύξηση του αριθμού των ασθενών που υποβάλλονται σε θεραπεία για υποσιτισμό οδηγούν την ανάπτυξη της αγοράς διατροφής ογκολογικούς ασθενείς.


Ωστόσο, οι επιπλοκές που σχετίζονται με τα σωληνάκια σίτισης, αλλά και οι περιορισμένες αποδόσεις αποτελούν μια σημαντική πρόκληση για την περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς.

Έκθεση αναφέρει ότι η αγορά της σίτισης που απευθύνεται στους καρκινοπαθείς αναμένεται να φθάσει τα 2,21 δισ. δολ. μέχρι το 2023 από ένα εκτιμώμενο 1,46 δισ. δολ. το 2018, με μέσο ετήσιο ρυθμό 8,7% κατά τη διάρκεια της προβλεπόμενης περιόδου.

Η Βόρεια Αμερική αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά της διατροφής για ογκολογικά περιστατικά το 2017, ακολουθούμενη από την Ευρώπη.

Η αγορά στη Βόρειο Αμερική δείχνει σημαντική αύξηση, λόγω της μεγαλύτερης επικράτησης των χρόνιων ασθενειών και διαταραχών, σε συνδυασμό με την ταχέως αυξανόμενη γήρανση του πληθυσμού, η οποία δείχνει μεγαλύτερη ευαισθησία σε χρόνιες και οξείες παθήσεις σε σχέση με άλλα τμήματα του πληθυσμού.

Η τάση της αγοράς για την παρεντερική-εντερική σίτιση είναι ανοδική και μάλιστα εκτός των νοσοκομείων, λόγω της τακτικής των τελευταίων να περιορίσουν τα κόστη. Τακτική, η οποία δημιουργεί μία μετατόπιση στην αγορά από τις δημόσιες δομές (παρατεταμένη νοσοκομειακή περίθαλψη) στη θεραπεία στο σπίτι.

Οι σημαντικότεροι παράγοντες στην αγορά της ογκολογικής διατροφής είναι οι Abbott Laboratories (ΗΠΑ), η Nestle S.A. (Ελβετία), η Danone (Γαλλία), η Fresenius Kabi AG (Γερμανία) και η B. Braun Melsungen AG (Γερμανία).


Πηγή : iatronet