Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018

Θεμέλιος λίθος στο νέο κτήριο του ΕΜΑ στο Άμστερνταμ

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF
Ομαλά εξελίσσεται η οικοδόμηση των νέων γραφείων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (European Medicines Agency’s – EMA) στην ολλανδική πρωτεύουσα.

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα τοποθετήθηκε ο θεμέλιος λίθος στο χώρο οικοδόμησης του νέου κτηρίου στην περιοχή Zuidas. Ο εκτελεστικός διευθυντής του EMA, μαζί με την αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα του ολλανδικού Υπουργείου Υγείας και εκπρόσωπο του δήμου του Άμστερνταμ, τοποθέτησαν σε ειδικό χώρο στα θεμέλια μια “χρονοκάψουλα” με καλές ευχές για το κτήριο.


Την οικοδόμηση του νέου κτηρίου για τον EMA ανατέθηκε απο την Ολλανδική κυβέρνηση σε σύμπραξη κατασκευαστικών εταιριών με επικεφαλής τo Central Government Real Estate Agency (CGREA). Το κτήριο αναμένεται να είναι έτοιμο το Νοέμβριο του 2019 και είναι ένα από μια σειρά έργων που πρέπει να “τρέξουν”, ώστε να καταστεί επιτυχής η μετακόμιση του EMA από το Λονδίνο στο Άμστερνταμ, σε λίγο περισσότερο από 10 μήνες. Εν ολίγοις, ο EMA θα πρέπει να είναι πλήρως λειτουργικός στη νέα του πόλη έως τις 30 Μαρτίου 2019, αρχικά στο κτήριο SPARK στην περιοχή Sloterdijk.


Πηγή : virus