ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Τι κρύβεται πίσω από αγγελία σούπερ μάρκετ που ζητά φαρμακοποιό στη Λάρισα;

Προβληματισμό για τη σκοπιμότητά της και συζητήσεις δημιούργησε στους φαρμακοποιούς μικρή αγγελία στο χώρο αγοράς εργασίας από γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ που δραστηριοποιείται στην περιοχή και ενδιαφέρεται να προσλάβει «φαρμακοποιό με άδεια φαρμακείου για την κάλυψη δυο θέσεων» χωρίς ωστόσο να δίνει άλλες πληροφορίες για το ποιο ακριβώς είναι το καθεστώς εργασίας για τον φαρμακοποιό που ζητά.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθέριας Λάρισας ο τοπικός Φαρμακευτικός Σύλλογος «έγινε δέκτης τηλεφωνημάτων με το ερώτημα αν το ενδιαφέρον της πρόσληψης φαρμακοποιού συνδέεται και με την πρόθεση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ να προχωρήσει στη λειτουργία φαρμακείου σε κάποιο από τα καταστήματά του».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας κ. Μακρυγιάννης εκτιμά ότι, παρά την απελευθέρωση, οι προδιαγραφές του νόμου για λειτουργία φαρμακείου μέσα σε σούπερ μάρκετ (αποκομμένο, με ξεχωριστή είσοδο κ.λ.π.), καθιστούν δύσκολη τη λειτουργία φαρμακείου. Εκτός κι αν κάποιος φαρμακοποιός μεταφέρει την άδεια του, μαζί με το φαρμακείο του, εντός του σούπερ μάρκετ…».
Το DailyPharmaNews απευθύνθηκε στον κ. Μακρυγιάννη ο οποίος έχει παραιτηθεί για λόγους υγείας από τις θέσεις που κατείχε τόσο στον τοπικό Σύλλογο όσο και στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, μίλησε για μία κίνηση του επιχειρηματία «να δείξει ότι αύριο – μεθαύριο τα σούπερ μάρκετ θα πουλάνε και είδη φαρμακείου».
Και εξήγησε ότι «αυτό δεν μπορεί να γίνει. Απαγορεύεται να ανοίξει κανείς μέσα σε σούπερ μάρκετ φαρμακείο. Απαγορεύεται να πουληθούν ΓΕΔΙΦΑ –για την ώρα- μέσα στα σούπερ μάρκετ, άρα δεν υπάρχει ενδιαφέρον φαρμακευτικό για τα σούπερ μάρκετ».
Πρόκειται για μία παράξενη κίνηση καθώς, σύμφωνα με τον κ. Μακρυγιάννη δεν μπορεί κανείς να φανταστεί ότι ο επιχειρηματίας δεν συμβουλεύτηκε έναν δικηγόρο για να μάθει τι ισχύει και τι δεν ισχύει, πριν προβεί σε αυτήν την ενέργεια.
Μία εκτίμηση είναι ότι πρόκειται για μία απόπειρα μέτρησης αντιδράσεων του κοινού η οποία έτσι κι αλλιώς με ελάχιστο κόστος δημιούργησε έναν «ντόρο» στην περιοχή.
Προς το παρόν άλλωστε δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για οποιαδήποτε αλλαγή του σχετικού νομοθετικού πλαισίου.

Πηγή: dailypharmanews