ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Απ.Τσινασλανίδης: «Πρόταση για χορήγηση των ΦΥΚ από τα ιδιωτικά φαρμακεία»

Πρόταση για χορήγηση των ΦΥΚ από τα ιδιωτικά φαρμακεία καταθέτει, σε ανοιχτή επιστολή του, ο αντιπρόσωπος του Φ.Σ. Κιλκίς στον ΠΦΣ, Απόστολος Τσινασλανίδης. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά την επιστολή του:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

επειδή "ουδέν κακόν αμιγές καλού" και με αφορμή το τελευταίο σκάνδαλο με τα αντικαρκινικά φάρμακα θέλω να προτείνω να διεκδικήσουμε αποφασιστικά, ακόμη και με ασφαλιστικά μέτρα αν χρειαστεί, ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΜΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ που παρέχουμε ως επιστήμονες φαρμακοποιοί από τα ιδιωτικά φαρμακεία μας.

Εάν συγκρίνουμε τον τρόπο διάθεσης φαρμάκων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και τα ιδιωτικά μας φαρμακεία, θα δούμε ότι υπάρχουν κραυγαλέες διαφορές που δίνουν αναμφίβολα συντριπτική υπεροχή σε μας.
Οι ασφαλείς συνθήκες μεταφοράς, φύλαξης και χορήγησης φαρμάκων "δια χειρός φαρμακοποιού", η απόλυτα αξιόπιστη εκτέλεση συνταγών μέσω της ΗΔΙΚΑ με ταυτόχρονη ακύρωση των ταινιών γνησιότητας και διαγραφή τους από τη βάση δεδομένων του ΕΟΦ αποτρέπουν κάθε διαδικασία κατάχρησης και ατασθαλίας.
Στον αντίποδα στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ δεν γίνεται ακύρωση ταινιών γνησιότητας, γεγονός που μπορεί να "επιτρέπει παράλληλες μη νόμιμες δράσεις", όπως το τελευταίο σκάνδαλο που σαφέστατα καταδεικνύει ότι οι κρατικές μονάδες είναι η μήτρα κάθε διαφθοράς.
Προτείνω λοιπόν η διάθεση των ΦΥΚ να γίνεται από τα φαρμακεία μας, χωρίς το κόστος του φαρμάκου να επιβαρύνει το φαρμακείο, αλλά με μία κατ' αποκοπήν αφορολόγητη αμοιβή πχ 10.00 ευρώ/φάρμακο έναντι της ασφαλούς και αξιόπιστης χορήγησης και έναντι της επίβλεψης για τη συμμόρφωση του ασθενούς στη θεραπεία (MUR).

Απόστολος Τσινασλανίδης
Αντιπρόσωπος ΦΣ Κιλκίς στον ΠΦΣ