ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ξεκινά η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής αναλυτικά για τα φάρμακα! Όλες οι πληροφορίες

Στην τρίτη και τελική της φάση μπαίνει η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα πιθανά σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας από το 1997 έως και το 2014.
Μετά το Ντυνάν και το ΚΕΕΛΠΝΟ σειρά έχουν αναλυτικά τα φάρμακα. Στο μεταξύ όμως κλείνει και ο φάκελος Novartis ο οποίος περνά στα χέρια της Δικαιοσύνης.
Στις συνεδριάσεις για τα φάρμακα και τη σχετική δαπάνη τα τελευταία χρόνια, αναμένεται να μπουν στο στόχαστρο εκείνες οι περίοδοι όπου υπάρχουν σκιές τόσο για την τιμολόγηση όσο και για την εκτόξευση της δαπάνης.
Ωστόσο όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr φαίνεται πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εστιάσει στις χρονιές μετά το 2010, στις κυβερνήσεις δηλαδή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και όχι στην περίοδο 2004 με 2009 όπου η φαρμακευτική δαπάνη είχε εκτοξευθεί αγγίζοντας τα 5,9 δις ευρώ.
Να σημειωθεί ότι σήμερα έχει περιορισθεί στα 1,946 δις ευρώ.
Όπως άλλωστε και στην υπόθεση Novartis, όλα δείχνουν ότι πολιτικά η κυβέρνηση επιδιώκει να κινηθεί εναντίον των υπουργών Υγείας που θεωρεί ότι ευνόησανορισμένες εταιρείες και προώθησαν συγκεκριμένα συμφέροντα. Γι αυτό και οι καλά γνωρίζοντες έλεγαν στο HealthReport.gr πως ενώ όλοι θα περίμεναν να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος για την πενταετία 2004 -2009, πιθανότατα θα περάσει η περίοδος αυτή χωρίς ιδιαίτερες αποκαλύψεις. Άγνωστο βέβαια γιατί…
Γι αυτό και τις τελευταίες ημέρες – όπως τονίζουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr – τα κομματικά επιτελεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζουν τη στρατηγική που θα τηρήσουν απέναντι στους κυβερνητικούς βουλευτές που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή. Βέβαια οι ομάδες «κρούσης» των δύο κομμάτων προετοιμάζονται εδώ και έναν χρόνο τουλάχιστον.
Πάντως όλα δείχνουν ότι και πάλι το παιχνίδι θα «παιχτεί» για το …θεαθήναι και είναι άγνωστο εάν η λεκτική τοποθέτηση και οι πολύωρες συζητήσεις στην Επιτροπή θα βγάλουν λαβράκια.

Πηγή: healthreport