ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ποιες οδηγίες έδωσαν οι δανειστές στον υπ.Υγείας Ανδρέα Ξανθό;

Άμεσες οδηγίες για να προχωρήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι αλλαγές στο χώρο της υγείας έδωσαν οι δανειστές στην πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν προχωρήσει ακόμη οι διαρθρωτικές αλλαγές στο χώρο της υγείας όπως ο οικογενειακός γιατρός και η Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, που αποτελούσαν τα προαπαιτούμενα για την τέταρτη αξιολόγηση το αρμόδιο υπουργείο ενημέρωσε ότι η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας με τους επικεφαλής των «θεσμών» έγινε σε καλό κλίμα.


Μέσα σε αυτό το… καλό κλίμα οι εκπρόσωποι των δανειστών φαίνεται, ότι τράβηξαν το αυτί του υπουργού υγείας καθώς διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι ορισμένες αλλαγές στο χώρο της υγείας παραμένουν ακόμη σχέδιο επί χάρτου.

Δεν είναι τυχαίο, ότι το υπουργείο υγείας επανήλθε με νέα πρόταση, για τις αμοιβές των οικογενειακών γιατρών που θα στελεχώσουν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Έτσι εκτός από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που θα έπρεπε να έχει εφαρμοστεί από τον περασμένο Μάρτιο ούτε και το νομοσχέδιο για τις προμήθειες, δεν έχει ολοκληρωθεί τα τελευταία τρία χρόνια, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις από την πλευρά του καθ ύλην αρμόδιου υπουργού.


Πηγή : iatronea