ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΦΣΘ: Η αξονική σπονδυλαρθρίτιδα ήταν το θέμα του τέταρτου μαθήματος του 4ου κύκλου μεταπτυχιακών

Στα μυστικά της αντιμετώπισης της αξονικής σπονδυλαρθρίτιδας, μιας φλεγμονώδους νόσου που προσβάλλει την σπονδυλική στήλη αλλά και τις αρθρώσεις στην περιοχή των γλουτών, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν χθες οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια του τέταρτου μαθήματος του 4ου κύκλου μεταπτυχιακών που διοργανώνει και φέτος ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ).
Εισηγήτρια ήταν η ρευματολόγος Δήμητρα Μπασδραγιάννη και τίτλος μαθήματος «Κατανοώντας την αξονική σπονδυλαρθρίτιδα. Παθοφυσιολογία, κλινική εικόνα και σύγχρονη διαγνωστική προσέγγιση».
Η συμμετοχή ήταν και πάλι μεγάλη, με την ομιλήτρια να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των φαρμακοποιών. Όλοι παρακολούθησαν με προσοχή την εξαιρετική εισήγηση, κράτησαν σημειώσεις και υπέβαλαν τα ερωτήματα και τις απορίες τους. Τελειώνοντας το μάθημα οι φαρμακοποιοί έφυγαν πιο ενημερωμένοι για το πώς μπορούν να αναγνωρίσουν και να αντιμετωπίσουν έναν ασθενή με αξονική σπονδυλαρθρίτιδα που θα έρθει στο φαρμακείο τους.
Ο 4ος κύκλος των μεταπτυχιακών θα ολοκληρωθεί στις 4 Ιουνίου 2018 με το πέμπτο και τελευταίο μάθημα που έχει τίτλο ««Τα νεότερα δεδομένα για τη θεραπεία των ασθενών με σπονδυλοαρθρίτιδες».

Πηγή: fsth