ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Αποδίδει καρπούς η συνεργασία Roche με την μονάδα Inception Sciences της Versant

Η Roche αναλαμβάνει ένα από τα προγράμματα που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της συνεργασίας για την ανάπτυξη φαρμάκων που μπορούν να αποκαταστήσουν τη μυελίνη στις νευρικές ίνες.

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά τη συνεργασία της Roche με την μονάδα Inception Sciences, της Versant, για την αναζήτηση νέων φαρμάκων όσον αφορά στην αποκατάσταση της μυελίνης στην νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης, η συμμαχία απέδωσε τους πρώτους της καρπούς, αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα.


Η Roche αναλαμβάνει ένα από τα προγράμματα που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της συνεργασίας για την ανάπτυξη φαρμάκων που μπορούν να αποκαταστήσουν τη μυελίνη στις νευρικές ίνες οι οποίες έχουν υποστεί βλάβη από τη νόσο. Δηλώνει ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές, χωρίς όμως να αποκαλύπτει περισσότερα για το πρόγραμμα, που ονομάζεται Inception 5.

Ταυτόχρονα, η Versant αναφέρει ότι ξεκινά μια νέα εταιρεία στο Σαν Ντιέγκο, την Pipeline Therapeutics, στόχος της οποίας είναι να οικοδομήσει μια εκτεταμένη πλατφόρμα για να προσδιορίσει την επόμενη γενεά νευροαναγεννητικών θεραπειών.

Η Roche δεν συμμετέχει στη νέα εταιρεία, η οποία θα υποστηριχθεί αποκλειστικά από την Versant με ένα κεφάλαιο εκκίνησης 25 εκατομμυρίων δολαρίων.


Πηγή : iatronet