ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Υπόθεση Novartis: Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των 10 πολιτικών και των οικογενειών τους

Στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί, οι θυρίδες, οι καταθέσεις, καθώς και τα γενικά περιουσιακά στοιχεία των 10 πολιτικών προσώπων, τα οποία περιλαμβάνονταν στο φάκελο που είχε σταλεί στη Βουλή για την υπόθεση Novartis, ερευνά η δικαιοσύνη.
Η έρευνα διατάχθηκε από την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διερεύνησης για πιθανό ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Εκτιμάται, ωστόσο, ότι στην πορεία η έρευνα θα επεκταθεί και σε θέματα δωροδοκίας.
Ειδικότερα, ανοίγουν οι λογαριασμοί των: Α. Σαμαρά, Π. Πικραμμένο, Ε. Βενιζέλο, Δ. Αβραμόπουλο, Α. Λοβέρδο, Α. Λυκουρέντζο, Γ. Στουρνάρα, Άδ. Γεωργιάδη, Μ. Σαλμά και Γ. Κουτρουμάνη.
Αποδέκτες της εντολής είναι τράπεζες και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και επεκτείνεται και πέραν των 10 πολιτικών, ώστε να διερευνηθούν λογαριασμοί, καταθέσεις, θυρίδες και περιουσιακά στοιχεία και των οικογενειών τους, δηλαδή συζύγων και ενήλικων τέκνων. Εν ολίγοις, υπό έρευνα τίθενται 38 άτομα, ενώ συνεχίζεται η διερεύνηση μη πολιτικών προσώπων, κυρίως γιατρών, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πηγή: virus