Τρίτη, 3 Απριλίου 2018

Στον «πάγο» ο ΕΟΠΥΥ! Τι συζητήθηκε στη συνάντηση υπουργών Υγείας με τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Όλοι οι διάλογοι

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF

Νέα σελίδα φαίνεται ότι ανοίγει για τα καλά για τον ΕΟΠΥΥ καθώς κατά τη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, επιβεβαιώθηκε πλήρως ότι την απόλυτη αρμοδιότητα για τις όποιες κινήσεις του Οργανισμού έχει στα χέρια του το υπουργείο Υγείας.
Παρελθόν αποτελεί για τα καλά πια η αυτονομία του ΕΟΠΥΥ. Ο Οργανισμός που άρχισε να λειτουργεί πριν από περίπου 7 χρόνια με σκοπό να αποτελέσει έναν αυτόνομο σχήμα ώστε να μπορεί να διαπραγματεύεται υπηρεσίες υγείας, τελικώς κατέληξε άλλο ένα όργανο στα χέρια των εκάστοτε υπουργών υγείας.
Κάτι που επιβεβαιώθηκε πλήρως κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην Πεύκη μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ όπου ήταν όλοι παρόντες.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥείχε απευθύνει πρόσκληση σε όλη την ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να παρουσιάσει τα πεπραγμένα των τελευταίων δύο ετών.
Ωστόσο είχε προηγηθεί πριν μερικούς μήνες το Προεδρικό Διάταγμα που μετέτρεψε τον ΕΟΠΥΥ ουσιαστικά σε ένα απολύτως ελεγχόμεο τμήμα του υπουργείου Υγείας, με αποτέλεσμα το κλίμα κατά τη συνάντηση υπ.Υγείας και Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ να είναι πλέον τελείως διαφορετικόαπό ότι ήταν όλο το προηγούμενο διάστημα.
Συνάντηση με δύο… «στρατόπεδα»
Η πρόσκληση μάλιστα ήρθε τη στιγμή που ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν επικρατεί και το πιο…θερμό κλίμα. Εξάλλου έχουν δημιουργηθεί δύο «στρατόπεδα»…συνεννόησης όπως τονίζουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr.
Στο ένα στρατόπεδο ανήκει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, με το Γ.Γ. Γ.Γιαννόπουλο αλλά και τον Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας Γιάννη Μπασκόζο. Στο άλλο «στρατόπεδο» ανήκει ο Π.Πολάκης, ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σ.Μπερσίμης αλλά και ο προσφάτως …ενταγμένος αν.Γενικός Γραμματέας Στ.Βαρδαρός.
Όλες οι πλευρές πάντως συναντήθηκαν στην Πεύκη. «Ήλθαν, είδαν και απήλθαν» έλεγε με νόημα στο HealthReport.gr άνθρωπος που γνωρίζει πολλά. Και αυτό διότι μετά την παρουσίαση των πεπραγμένων από το Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ελάχιστες τοποθετήσεις ακούστηκαν από τους παραβρισκόμενους.
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr περιορίσθηκε σε έναν μάλλον συναινετικό ρόλο καθώς όπως μεταφέρουν ωτακουστές είπε χαρακτηριστικά: «Δεν κάνει ο καθένας ότι θέλει, συνεργαζόμαστε όλοι μαζί και προχωράμε«.
Είχε προηγηθεί η παρουσίαση από την πλευρά του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ ενός μακρόπνοου σχεδίου για το πως θα διακινούνται μελλοντικά τα φάρμακα στους ασθενείς.
Στο μεταξύ όμως μέχρι να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο, οι ασθενείς θα περιμένουν στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ με κρύο και με ζέστη.
ατά τα άλλα ότι ο μεγαλύτερος οργανισμός Υγείας της χώρας βρίσκεται ουσιαστικά υπό εποπτεία επιβεβαιώθηκε δια στόματος Γ.Γ. Γιώργου Γιαννόπουλου ο οποίος ακούστηκε να λέει, επισημαίνουν πηγές του HealthReport.gr: «Όπως και να χει το υπουργείο αποφασίζει».
Όπως τονίζουν πάντως πληροφορίες του HealthReport.gr, ο αν.υπουργός Υγείας Π.Πολάκης περιορίσθηκε κυρίως στο να ακούει στη συνάντηση με όλους τους παραβρισκόμενους.

Πηγή: healthreport