ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Στη Δικαιοσύνη οι φαρμακοποιοί για τα μαντζούνια κατά καρκίνου, νόσου Πάρκινσον και AIDS

Νομικά μέσα κατά της ιστοσελίδας που διαθέτει μαντζούνια κατά σοβαρών παθήσεων, όπως ο καρκίνος, η νόσος Πάρκινσον και το AIDS, ασκούν οι φαρμακοποιοί. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κυριάκος Θεοδοσιάδης (φωτό) έδωσε εντολή στη νομική υπηρεσία του Συλλόγου να εξετάσει το θέμα και να προχωρήσει στις νόμιμες διαδικασίες.
Μιλώντας στο Iatronet, ο κ. Θεοδοσιάδης χαρακτηρίζει “εγκληματική” τη δραστηριότητα της εν λόγω ιστοσελίδας, καλώντας τα αρμόδια όργανα να πάρουν μέτρα και την κοινωνία “να γυρίσει την πλάτη σε δραστηριότητες αυτού του είδους”…
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου του ΠΦΣ:
“Πρόκειται για εγκληματική δραστηριότητα. Παρόμοιες ιστοσελίδες έχουν καταγγελθεί στο παρελθόν από τον Σύλλογο, ο οποίος είχε προσφύγει σε όλα τα αρμόδια όργανα.
Μόλις ενημερωθήκαμε για το θέμα, προχωρήσαμε σε όλες τις διαδικασίες για καταγγελία στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.
Το υπουργείο Υγείας, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) και τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας πρέπει να έχουν ανοικτές τις κεραίες τους, προκειμένου να εντοπίζουν και αντιμετωπίζουν παρόμοια περιστατικά.
Την ίδια ώρα, η κοινωνία πρέπει να γυρίσει την πλάτη της σε ανάλογες δραστηριότητες, αποφεύγοντας την επιστροφή στον Μεσαίωνα με τα μαντζούνια".
Ποινικό
Σύμφωνα με τον κ. Θεοδοσιάδη, η υπόθεση εμπίπτει στο Ποινικό Δίκαιο και οι θεσμοί της χώρας οφείλουν να πάρουν τα μέτρα τους.
Ενημέρωσα τη νομική υπηρεσία του Συλλόγου να εξετάσει την καταγγελία και να προχωρήσει άμεσα σε όλα τα απαραίτητα μέτρα”.

Πηγή: iatronet